Kameel in Wormerveer

De historische trein ‘De Kameel’ (NS20), het voormalige directievoertuig van de NS, reed vandaag door Nederland. Ook de Zaanlijn werd door De Kameel gereden, in Wormerveer werd een korte stop gemaakt.

Normaal gesproken staat de trein in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Vandaag reed de trein in het kader van de 15e editie van ‘Spoorwensdagen‘.

Treinenliefhebbers konden zich opgeven voor de dagen en meerijden van Utrecht tot Den Helder (en weer terug via Haarlem.

Michel Schermer van Facebook Wormerveer maakte voor ons de foto’s.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Rens Kamminga

    Al jaren wordt door NS de ‘Spoorwensdagen’ georganiseerd. Zelf heb ik er aan een aantal meegewerkt. Ongelofelijk blij zijn de genen die uitgeloot worden hun lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Het zijn niet alleen ritjes met historisch materieel waar om verzocht wordt. Ook veel verzoeken om werkplaatsen of verkeersleidingsposten te bezoeken komen ieder jaar weer voor en worden verwezenlijkt. Normaal is dat allemaal verboden terrein maar op zo’n dag is er altijd veel meer mogelijk dan normaal. Een zeer groot team van (vrijwillige) spoorwegmedewerkers verlenen er kun medewerking aan. 🚂 🚂 🚂

  • Adriaan van Tulpenbaard

    Een prachtige trein. hij heet de Kameel omdat hij twee bulten heeft, als hij een bult had zou hij dromedaris heten. Vroeger zeiden we ook wel een kameel met een bult is een mannetje en een kameel met twee bulten is een vrouwtjes kameel, en bruine koeien geven chocomelk. er waren er altijd wel een paar die dat geloofden.

  • Hans van der Heijden

    Kom je erg laat mee,we hadden dat ook willen weten zo.ook krommenie de modeltreinen club Zaanstreek Krommenie, dat zou leuk Ijn geweest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *