In de dagen naar kerst en de jaarwisseling is het vrij donker. Gelukkig zijn er mensen die wat licht toevoegen. Met lampjes in kransen aan deuren, in boompjes, rond ramen, dakgoten, tuinkabouters en meer…

De komende tijd delen we graag met je wat wij zien, maar als je zelf in de Zaanstreek een mooi kerstig huis treft en fotografeert, dan zijn we blij als je ons mailt (graag met liggende/landscape foto en adres).

Niemand kan het Zuideinde in Oostzaan passeren zonder de rijk verlichte bomen voor dat machtig grote huis te zien. Dat het huis groot en machtig is, valt op het eerste gezicht niet zo op, maar iets meer dan een week geleden werd een aflevering van Steenrijk, Straatarm uitgezonden en daarin speelde het gezin dat hier woont een hoofdrol. We kregen toen ook de kans binnen te kijken. Even buiten het kerstige onderwerp van deze serie: wát een leuke mensen! Hoe dan ook: het huis is ook aan de buitenkant flink in de schijnwerpers gezet. Een stralend baken in het dorp achter de ophaalbrug.

Eerdere kerstige huizen:

  1. Fred Waltonlaan Krommenie
  2. Jan Eijdenbergstraat Zaandam
  3. Lagedijk Zaandijk

Door: redactie Orkaan/Merel Kan