Kom uit de kast! (of niet)

Het is vandaag een dag als ieder ander, maar dan met een gouden regenboograndje. Het is Coming Out Day. 

Natuurlijk kan je elke dag de beslissing nemen om te delen wat je seksuele voorkeur is. Of om te vertellen wie jij bent. 

Toch werd vanmorgen om 9.00 uur de regenboogvlag gehesen aan het Zaanse stadhuis. Omdat nog niet alles goed gaat als het gaat om acceptatie van mensen die anders denken en afwijken van de heteronorm. 

Met deze dag hoef je niks. Het is een klein middel om te laten zien dat je er mag zijn. Je lichaam en je leven zijn van jou. Vier de verschillen.

De foto boven is van De Zaanse Regenboog

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Maut Boshart

  Als Gerard Slegers dat maar goed af gaat. en de vlag bijvoorbeeld niet ondersteboven hangt.

 • Chris Swartsenburg

  als je nou hetero bent,mag je dan ook op de kast zitten,of word je dan gediscrimiteerd,lijkt wel of anders zijn een prioriteit is,zwaar overdreven dit,zelfs als je uit de kast komt word je nog steeds gediscrimineerd door de maatschappij,trouwens wat maakt het uit of je ” andere” sexuele geaardheid of geloof” hebt?
  zolang we maar met elkaar kunnen en willen omgaan.

 • Jimmy Groen

  Je mag zijn zoals je bent zolang je maar in een keurig hokje past. En dan in het hokje dat de samenleving accepteert. Wie daarbuiten valt mag legaal worden vervolgd, gediscrimineerd en uitgesloten worden. Inclusief lijkt vooral bedoeld om wie niet netjes past, uit te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *