Kijk jij net als wij uit naar Koningsdag? Over een week kun je weer struinen op de vrijmarkten, de kroeg onveilig maken of genieten van een gezellig evenement.

Wij gingen alvast op zoek naar de evenementen die er op Koningsnacht en Koningsdag gaan plaatsvinden.

Staat jouw evenement er niet bij? Mail dan naar: agenda@deorkaan.nl

Koningsdag Kerkbuurt Assendelft

Scootmobiel ringsteken, schaken met/tegen Schaakvereniging Assendelft, lasergamen, plantjesmarkt, optredens van o.a. Daksx op het podium op het Koppieplein, uiteraard de vrijmarkt en zelfs een Gladiatorenstrijd en Surf Rodeo. In de Kerkbuurt van Assendelft is tijdens Koningsdag voor iedereen weer van alles te beleven. Ook de lawaaipapegaai fietstocht keert dit jaar weer terug. De mooiste versierde fiets wint een prijs.

Koningsfeest Saendelft

De Vrienden van Saendelft houden in het Westpark, naast het winkelcentrum de Saen, het Koningsfeest Saendelft. Een evenement met entertainment, horeca en vermaak. Tussen 13.30 – 20.00 uur is er live entertainment met een DJ en een vijf artiesten. Er zijn hapjes en drankjes om het feest compleet te maken. De toegang is gratis! Ook aan de kinderen is gedacht. De dansvloer verandert tussen 14.00 – 14.30 uur en 16.15 – 16.45 in een kinderdisco en er zijn daarnaast verschillende attracties. Daarnaast is er in Saendelft weer een grote vrijmarkt.

Koningsdag Saendelft 2023

Koningsnacht Jisp

Jisper Gekte in de Lepelaar, met Robin Kalshoven, Benjamin van der Logt, Dave Miller en Cactus Head. Vanaf 21.00 live optredens, € 10. Locatie: Molenpad 2, Jisp.

Koningsdagvrijmarkt Krommenie

De avond voor Koningsdag is een begrip in Krommenie. Koopjes scoren op de grote vrijmarkt in het centrum met volop muziek, lekker eten en een gezellig drankje. De volgende dag gaat het feesten gewoon door. Locatie: centrum Krommenie.

Koningsdag Krommenie 2023

Koningsdag Wormerveer

Op het Marktplein in Wormerveer keert de vrijmarkt weer terug. Het Marktplein is van 07.00 – 16.00 uur deels afgesloten voor de vrijmarkt en buurtcentrum De Lorzie opent de deuren voor koffie, thee en wat lekkers. Vanaf 14.00 uur is er live muziek bij Café ’t Laantje. Iets verderop (5 minuten lopen) vindt de 6e editie van Kinderkoningsdag plaats op de gehele Groene Valk en Groene Boer. Wat ooit is begonnen als buurtfeest is uitgegroeid tot een groot (kinder)feest in de Zaanstreek met van alles te beleven voor de kinderen. Voor kinderen tot 12 jaar zijn de attracties, limonade en versnaperingen (alles dus!) gratis.

Koningsdag Westzaan

De Westzaanse Gemeenschap organiseert in samenwerking met vrijwilligers en sponsoren Koningsdag in Westzaan. Rondom ’t Reght Huys zullen weer allerlei activiteiten georganiseerd worden. De Kerkbuurt in Westzaan gaat weer bruisen van gezelligheid. Van 10.00 – 16.00 kun je naar een vrijmarkt / braderie en zijn er attracties en activiteiten.

Royal Jazz Festival

Op drie podia bruist het op Koningsdag van de jazz. Er spelen dit jaar 11 bands tijdens het Royal Jazz Festival. De optredens op het buitenpodium bij de Bullekerk en in de Pasveerzaal bij FluXus beginnen om 12.00 uur. De optredens in de Bullekerk om 12.30 uur. De toegang tot het festival is gratis. Het festival duurt tot 18.00 uur. Kijk voor meer informatie en het hele programma op de website van de Bullekerk. Locatie: Westzijde 75 (Bullekerk) / Westzijde 148 (FluXus Pasveerzaal), Zaandam.

Koningsnacht & -dag op de Dam

De avond voor Koningsdag wordt op de Damstraat in Zaandam volop feest gevierd van 18.00 – 24.00 uur. Op Koningsdag barst De Dam uit z’n voegen op Koningsdag! Muziek, dans en gezelligheid op een groot buitenpodium. Vanaf 13.00 uur treden er verschillende artiesten op, waaronder Wolter Kroes, Robert Leroy, Quincy en Benjamin. De toegang is gratis.

Koningsdag bij buurtcentrum De Bovenkruier

Buurtcentrum De Bovenkruier kleurt op Koningsdag oranje. Van 11.00 – 12.00 uur begint het oranjefeest met een ‘Koningsbal mini disco’. De toegang bedraagt € 1,00 (voor kinderen tot 12 jaar). Het feest is barst verder los vanaf 12.30 uur. Tot 21.00 uur treden 9 bands en artiesten op, waaronder 17th Street Music Club, Kingfisher en Chocolate Scream. Locatie: Drielse Wetering 49, Zaandam (Het Kalf).

Burgemeester in ’t Veldpark

Als vanouds wordt Koningsdag tijdens de kermis in het Burgemeester In ’t Veldpark uitgebreid gevierd met live muziek en de vrijmarkt. Live muziek bij Mobiel Café Robbies met o.a. Ronald Engel en DJ Berry. De kermis gaat op Koningsdag al om 10.00 uur al open.

Er is weer een kermis in Burgemeester In ’t Veldpark (Foto: archief De Orkaan)

Door: Redactie De Orkaan