Na het eerste deel van het korfbalseizoen dat zich afspeelde op het veld gaat nu het echte werk beginnen. De korfballers verhuizen naar de zaal.

Dit weekend begint de Korfballeague, de Eredivisie van het korfbal, met daarin inmiddels twee vaste Zaanse waardes: KZ en Groen Geel. Tijd voor een vooruitblik.

KZ

KZ Koog Zaandijk staat ook dit seizoen onder leiding van trainer / coach en oud speler Tim Bakker. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in topsporthal de Koog in Koog aan de Zaan. Ten opzichte van het vorige seizoen is de ploeg gegroeid volgens Bakker.

“Vooral jonge spelers zie je een ontwikkeling doormaken, zoals speelster Nikki Boerhout.”

Vorig jaar was een net niet seizoen voor KZ. Dit jaar moet er, door de ontwikkeling binnen de ploeg, meer inzitten. De doelstelling voor dit jaar is dan ook om minstens mee te doen om een plek in de finale.

“We willen de play-offs halen en daarin competitief zijn.”

Zondagmiddag om 15.30 begint het seizoen voor KZ met een pittige uitwedstrijd bij Blauw-Wit in Amsterdam.

Op de Orkaan podcast verscheen vrijdag een lang interview met Tim Bakker.

Selectie KZ.

Groen Geel

Inmiddels is Groen Geel uit Wormer weer een vaste waarde in de Korfballeague. Na jaren knokken voor behoud moet de volgende stap worden gezet volgens trainer / coach Daniël Harmzen die beschikt over een relatief fitte selectie.

“We willen ons zo snel mogelijk handhaven en meer tegenstand bieden tegen de topclubs.”

De selectie van Groen Geel kent niet veel wijzigingen. Helaas is speelster Susila de Klein er niet meer bij, zij kende in haar carrière veel blessures en hangt de korf aan de willigen. Vanuit de jeugd stroomt er vers talent in bij het eerste. Sterkhouder Kevin Dik is terug van een langdurige blessure.

“Kevin is fit maar moet niet te snel weer opbouwen. Ook Scott de Decker is weer terug, hij raakte eind vorig seizoen geblesseerd.”

Ook trainer Daniël Harmzen belden we even in de Orkaan podcast voor een voorbeschouwing.

Selectie Groen Geel.

Competitie, play-offs en finale

De reguliere competitie loopt tot en met zaterdag 25 maart 2023. Daarna spelen de beste vier teams in de play-offs voor een plekje in de finale in Ahoy Rotterdam.