Kosten van internet en bellen kunnen soms hoog oplopen. Hoe werkt dit?

Pakweg een kwart eeuw geleden had nog vrijwel niemand een mobiele telefoon op zak. Tegenwoordig lijkt het wel of we ermee vergroeid zijn en kan menig gebruiker niet eens meer zonder.

Met de komst van de mobiele telefonie zijn ook de gemiddelde maandlasten gestegen, want veel mensen hebben gekozen voor het gemak van een mobiele telefoon zonder de vaste lijn direct op te zeggen. Bovendien hebben we vaak thuis ook tv en internet, waardoor we in feite met dubbele kosten zitten. En de kosten voor de mobiele telefoon kunnen nog verder oplopen als we niet goed letten op het verbruik.

Kies de juiste bundel

Probeer voor jezelf een zo nauwkeurig mogelijke inschatting te maken van je belgedrag. Een te grote bundel voor mobiel bellen is onnodig duur en een te kleine bundel brengt extra kosten met zich mee wanneer je de grenswaarden overschrijdt. Heb je namelijk je maandelijkse tegoed al verbruikt en blijf je desondanks gewoon bellen? Dan worden die extra minuten vaak berekend op basis van een veel hoger tarief dan je gewend bent. Je krijgt dan achteraf in veel gevallen een onnodig hoge rekening gepresenteerd, die je simpelweg had kunnen voorkomen door een ruimere bundel te nemen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het gebruik van internet via je mobiele telefoon. Wanneer je meer data hebt verbruikt dan je vooraf had ingekocht, zul je dat beslist merken aan de hoogte van je rekening.

Vergeet je thuisnetwerk niet

De mobiele telefoon heeft in veel opzichten ons leven rigoureus veranderd. Toch is het gebruik ervan lang niet altijd de slimste optie. Enkele tips:

  • Voor gesprekken naar het buitenland via Skype of WhatsApp
  • Bekijk of je bij jouw provider voorkeursnummers in kunt stellen
  • Koppel je mobiele telefoon aan je thuisnetwerk

Wanneer je thuis een gecombineerd pakket heb voor internet, bellen en tv, kun je gewoon gebruik maken van die internetverbinding. Als je gesprekspartner dat ook doet, kost het gesprek dus niets extra. Wanneer je de vaste telefoonlijn thuis gebruikt, ben je soms ook al goedkoper uit. Het loont zich echt de moeite om van een aantal providers de tarieven voor internet en tv met elkaar te vergelijken. Voor de thuissituatie is het bovendien aan te bevelen om de verschillende diensten met elkaar te combineren en zo de prijs te drukken. Zo hou je grip op de kosten!

Partnerproductie met Twenty Four Webvertising B.V.

Deel dit artikel: