‘Krimp van de Luchtvaart’-protest op Schiphol

Op zaterdag 5 november gaat de actiegroep Saense Onderwonenden Schiphol (SOS-Zaanstreek) samen met andere bezorgde burgers en actiegroepen protesteren op de luchthaven Schiphol.

De organisatoren willen hun onvrede uiten over de luchtvaart en hun eis ‘Krimp van de Luchtvaart’ kracht bijzetten door deze demonstratie.

Initiatiefnemers van dit protest zijn Milieudefensie Operatie Klimaat, de Krimp Luchtvaart Coalitie en Platform Vliegoverlast Amsterdam. Samen eisen de demonstranten een eind aan de voorkeurspositie van de luchtvaart en krimp van de luchtvaart:

“Wij demonstreren om duidelijk te maken welke negatieve impact de luchtvaart heeft op onze leefomgeving en die van generaties na ons.”

Het Krimp Luchtvaart Protest op Schiphol Plaza begint om 11.00 uur, aansluitend is er een protestroute.

Actuele informatie over het protest is te vinden op www.krimpluchtvaart.nl.

Eerder werd ook al op 14 mei van dit jaar gedemonstreerd.

Afgelopen week maakte gedeputeerde Jeroen Olthof (PvdA) met minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) afspraken “om de leefomgeving rond Schiphol te verbeteren”. Die afspraken (14 pagina’s) staan vol met voornemens maar zijn verder weinig concreet, er wordt afgesproken erg veel te gaan onderzoeken. Krimp van Schiphol als optie komt niet voor in het document (te downloaden vanaf de site van de Provincie Noord-Holland).

Lees hier ons Schiphol-dossier.

Staatsiefoto van gedeputeerde Olthof, minister Harbers en de wethouders uit de Schiphol-regio (waaronder Wessel Breunesse van Zaanstad en Rosemarijn Dral van Oostzaan).

Door: Piet Bakker

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *