Krommenie moet jongeren meer mogelijkheden voor ontspanning bieden. Niet alleen om ze van de straat te houden waar ze een beetje rondhangen. Maar vooral om ze de gelegenheid te bieden om wat met hun talenten te doen.

Daarom heeft Derryl Brudet (vooraan, tweede van rechts) op Facebook-pagina Krommenieërs een oproep geplaatst: “waar hebben jullie behoefte aan, jongeren? Een leuke plek, een evenement in een van de mooie parken?” Derryl belooft dat hij gehoor geeft aan de ideeën en zijn best zal doen om de plannen waar te maken.

Derryl Brudet woont nu twee jaar in Krommenie en is voor veel jongeren al een bekende onder zijn artiestennaam DDQ. Als muzikant is hij doorgedrongen tot de halve finale van de jacht naar het grootste talent van de Zaanstreek. Hij maakt ook video’s, is fotograaf en kapper.

“Die jochies komen bij mij, omdat ik de enige kapper in Krommenie ben die begrijpt wat ze willen. Ze willen allemaal zo geknipt worden dat ze op een voetballer of een artiest lijken. Ik heb veel contacten met jongeren. En als ik ze hier dan op straat zie lummelen en een beetje roken dan vind ik dat zonde. Want ik ben ervan overtuigd dat jongeren veel talenten hebben. Daar moeten ze wat mee doen, want zij zijn de toekomst.”

Hutten bouwen
Derryl is opgegroeid in Purmerend en heeft dat als voorbeeld van wat je allemaal voor jongeren kunt doen. Eenmaal per jaar is daar een groot evenement met artiesten, Reuring, waar jongeren een jaar naar toe leven. In de vakanties zijn de schoolpleinen beschikbaar voor evenementen, zoals voetbaltoernooitjes, optredens en andere spellen.

“Dat vinden ze prachtig. Je moet aanvoelen wat jongeren willen en leuk vinden. Dan komen ze wel. Dit is de generatie die opgroeit met iPhones en tablets en daar moet je iets anders voor organiseren dan hutten bouwen.”

Derryl heeft binnenkort overleg met het sociaal wijkteam van Krommenie om zijn ideeën toe te lichten. Het zal moeilijk zijn om niet te vallen voor zijn overtuigend enthousiasme.

“Ik denk bijvoorbeeld aan een buurtcentrum, een plek waar jongeren graag naar toe gaan. Waar ze misschien muziek kunnen maken of dansen of op een andere manier bezig kunnen zijn. Krommenie heeft een prachtig park. Dat is toch een prima plek om een leuk voetbaltoernooi te houden?

Ik kan het zelf verzinnen, maar het moeten hun activiteiten worden. Daarom heb ik op Facebook jongeren gevraagd om met ideeën te komen. Ik ben van plan om met een videocamera naar scholen te gaan en daar aan jongeren te vragen wat ze willen in Krommenie. Ik had natuurlijk een handtekeningenactie kunnen beginnen, maar dat is niet meer van deze tijd en spreekt jongeren niet aan.”

Derryl Brudet II
Derryl Brudet in actie