Vandaag beginnen bij ZVV Zaandijk de voorbereidingen voor de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld.

Bij het begin van de competitie 2016-2017 moet het nieuwe veld tegenover de Zaanse Schans klaar zijn.

Het nieuwe veld krijg acht lichtmasten, een omheining, ballenvangers en vier F/E-doelen die snel aan de zijkanten van de velden geplaatst kunnen worden.

Voor ZVV Zaandijk is dit een enorme vooruitgang ten opzichte van de huidige situatie met drie grasvelden die bij veel regenval regelmatig door de consul afgekeurd worden.

Bovendien kan er nu bijna altijd getraind blijven worden, ook in de winter. In het weekend zullen wedstrijden minder vaak afgekeurd worden.

Het ledenaantal groeit fors aldus de club (de elfde club van de Zaanstreek) en dat is vooral het geval bij de jeugdafdeling. Het nieuwe veld is daarbij een welkome uitbreiding. Het veld zal er aan het begin van het nieuwe seizoen 2016/2017 plechtig in gebruik worden genomen.

zaandijk pupillen

Het veld schuift iets op richting de Zaanse Schans zodat de grasmaaiers voor de tribune kunnen blijven rijden voor het onderhoud aan het C-veld aan de kant van de Duyvis-fabriek.

Zaandijk viert in 2017 ook nog eens haar 100-jarig bestaan.

zaandijk vanaf schan

Met dank aan Bart van Elst van Zaandijk voor de informatie. Foto’s van veld zijn van Google Streetview, de foto van Zaandijk-pupillen komt van de Flirck-site van Zaandijk