Langparkeerwrak verwijderd! Warme douche!

Om te starten met de warme douche: die gaat in dit geval niet naar de gemeente. Nee, hij gaat naar Cemil Tuncer die met zijn Carpet & Tapijtenzaak meer dan 1,5 jaar tegen de kont van een verrotte Ford Ka moest aankijken.

Gisterochtend werd de roestbak die veel te lang aan de Lobeliusstraat in Poelenburg stond, eindelijk weggehaald. Zonder geldig kentekenbewijs, onverzekerd, zonder dat er wegenbelasting werd betaald en met een lekke band, hield het vehikel niet alleen een parkeerplek bezet, maar drukte het ook een armoedig stempel op de omgeving. 

Op klachten van, onder meer Cemil Tuncer werd niet gereageerd of gehandeld. Dat wil zeggen: op 19 augustus plakte handhaving eindelijk een sticker op de Ford waarop stond dat de eigenaar 3 dagen de tijd had om de auto weg te halen. Maar… dat gebeurde niet. De 3 dagen verstreken en het wrak bleef staan. 

Het is ‘klein leed’ we weten het, maar toch schreven we er twee keer over. Cemil Tuncer is trots op zijn zaak en hij zorgt er altijd voor dat ‘zijn’ stoep schoon is. Hij schaamde zich voor het wrak omdat hij dacht dat mensen het idee hadden dat het van hem was. 

Toen gisterochtend de ‘auto’ eindelijk werd weggehaald bleek er geen nazorg: onder de auto was er een vuilnisbak ontstaan met vastgekoekte troep waar de honden geen brood van lusten. Er lagen spuiten, er was modder, opgehoopt afval, zelfs oud vuurwerk. Cemil was zo blij dat de wagen weg was dat hij alles* schoonmaakte:

‘Het is voor mijn zaak, als mensen denken dat het van mij is komen ze nooit binnen.’ 

De plek waar de auto stond ziet er nu nog altijd uit alsof er een lijk is ingebrand. Het zou Zaanstad sieren als er een hogedrukspuit wordt ingezet. 

*Alles schoonmaken na al die tijd is best moeilijk.

PS. Een mooi boeket of lekkere taart voor deze ondernemer zou op zijn plaats zijn. Liefst persoonlijk gebracht door de verantwoordelijk wethouder of de burgemeester. Tuncer werkt en woont al 33 jaar in Zaanstad maar voelt zich niet gehoord.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • L. Sanders

  Bravo voor de heer Tuncer! Boe voor Handhaving van de gemeente Zaanstad. En hoera voor de journalistiek van De Orkaan!!

 • Marijke Becker

  Fijn dat het nu eindelijk is opgelost. Jammer dat het zolang moest duren. Top dat De Orkaan zich hiermee heeft bemoeid.

 • duffy duf

  Beste Orkaan,
  Willen jullie je dan ook bemoeien met de aanhangwagen die al jaren met lege banden geparkeerd staat voor de toegangspoort van Verkade met vuilnis in de bak n onder het bordje vrijlaten voor de brandweer. Voor de foto reis.. af naar valkstraat 69 en kijk om je heen. Je ziet het vanzelf..leuke foto met het bewuste bordje!
  De buurt heeft gevraagd om deze aanhangwagen te verwijderen. Vooral omdat omdat op deze wijze de vuilniswagens van HVC (zie oproep van de buurt om iets te doen aan ons afval), betonwagens voor het funderingsherstel (zie oproep gemeente om verzakking aan te pakken) etc. beter toegang hebben tot de wijk en wijkbewoners elkaar op dit punt met de auto veilig zonder krassenkunnen passeren. Uiteraard willen wij ook dat brandweerwagen snel toegang hebben tot Verkade..te meer omdat aan deze kant van het terrein Verkade sinds 2007/2008veel nieuwe activiteiten/machines/koelinstalaties..whatever..zie google earth/oude foto’s.. zijn gerealiseerd. De gemeente doet hier helemaal niets aan.

 • Ton lameijer

  Er staan nog veel meer wrakken langs de weg, b.v. Op de penningweg te Zaandam. Ook daar wordt niets aan gedaan, hoewel de eigenaren bekend zijn. Maar ja, dan ga je ethnisch profileren en dat ligt gevoelig!

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *