Toen wij gistermiddag ons welverdiende pintje namen op de Dam, na een geslaagd Passie Concert, viel ons oog op een stel verkleedde verklede mensen m/v.

Het zag er wat mal uit, en dan ben je als Orkaankracht verplicht om even polshoogte en foto’s te nemen.

Het bleek te gaan om een drietal van het theaterproject Vmeste (Russisch voor ‘Samen’) uit Sint-Petersburg, en dat is in Rusland.

Ze kwamen kennismaken met het Zaandam van Czaar Peter de Grote. En –belangrijker nog- hun ambitie is: de wereld mooier maken. Kijk! Dat soort mensen kunnen we gebruiken! Onze ontmoeting was kort, maar we vonden ze leuk en grappig en charmant en #inspirerend #feit

Eigenlijk wilden we ze niet laten gaan, maar het gezelschap ging door naar Rotterdam. Daar treden ze op donderdag (30) en vrijdag op tijdens het ICAF.

Je ziet het ons dit niet snel schrijven, maar heel misschien is het de moeite waard om voor een keer af te reizen naar die stad. Vijf dagen lang – Van 29 maart tot en met 2 april- is het een giga-podium voor kunstachtige dingetjes.

Toegift
Nog een foto dan, oké. Terwijl de dames m/v stonden te poseren kwam er een grote Peter de Grote-achtige man voorbij. Wij dwongen vroegen hem om op de foto te gaan:

Via Facebook kregen wij een foto van de Czaar (de kleine met die hoed), in het Czaar Peterhuisje.

Foto: Annemijn Bouwman