Via Makelpunt Zaanstad moet de vraag en aanbod van ruimtes samenkomen. Zoek je een studio, vergaderruimte, redactieplek (ja!), feestzaal, cursusruimte, flexplek of tijdelijk kantoor? Dan zou je dat via Makelpunt kunnen vinden.

Er staan nu 16 plekken op Makelpunt, variërend van de Best Western Hotel en Bullekerk (maar die hadden we zelf al in beeld) tot dorpshuis de Noorddijk in Westknollendam en de UNKnowN Art Gallery op de Oostkade in Zaandam.

Wethouder René Tuijn is blij (maar dat is hij bijna altijd):

“Het hoofddoel van dit platform is om te zorgen dat betaalbare ruimtes niet langer leeg staan en daarnaast om samenwerking tussen culturele, maatschappelijke en commerciële partijen te bevorderen. Makelpunt zorgt voor een directe match zonder tussenkomst van de gemeente.”

Via makelpuntzaanstad.nl kunnen vastgoedeigenaren of particuliere eigenaren hun ruimtes aanbieden. Potentiële huurders kunnen dan gemakkelijk geschikte ruimtes vinden of zoekvragen indienen. Het gaat om ruimtes met kortlopende contracten tot meerjarige huurcontracten, nadrukkelijk niet om woonruimte.

Het gebruik van het platform is gratis. De pilot loopt tot 1 september, hierna wordt besloten of het initiatief doorgaat.

Bron: Zaanstad, Makelpunt, foto: De Orkaan.