Man zonder helm zwaar ten val

Op de Tuinkade in Zaandijk kwam rond 18.15 uur een man op een motorscooter ten val. De klap kwam keihard aan, mede doordat hij geen helm droeg. 

Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar hij werd met een ambulance met spoed met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. 

Deel dit artikel:

19 reacties

 • Rens Kamminga

  Oom agent zie ooit tegen mij: “Als je geen hersens hebt hoef je ook geen help op”. Daar had hij wel een punt.

 • Neeltje de Boer_Fronik

  Helm is dacht ik toen ik een spartametick reed (54 jaar geleden) al verplicht. Nu zie ik ze door mijn straat en stad veel harder rijden zonder helm.
  En van mij mogen ze ook die electronische steppen verplichten een helm te dragen, want die gaan ook loeihard. Sommige zijn net aan 7 jaar en rijden erop.

  • Iets minder dan 54 jaar

   Uit https://www.verkeerskunde.nl/artikel/een-eeuw-valhelm-evolutie
   “Brommerrijders

   De invoering van de helmplicht voor brommerrijders had meer voeten in aarde. Die maatregel werd ingeluid door de campagne ‘Valhelm Hoofdzaak’ van Veilig Verkeer Nederland (1973). Verzet hiertegen kwam uit onverwachte hoek. Zeeuwse vrouwen eisten een speciale ontheffing omdat zij met helm op de brommer geen oorijzers meer konden dragen. Opmerkelijk is dat zelfs de ANWB vond dat een maatregel die mensen tegen zichzelf in bescherming neemt een te grote ingreep is op de individuele vrijheid. De helmplicht voor brommerrijders zou – met veel vertraging – pas op 1 januari 1975 van kracht worden. Het jaarlijkse aantal brommerdoden (inclusief snorfietsers) is vanaf het recordjaar 1971 (601 doden) met horten en stoten gedaald tot 41 in 2017.”

  • E- steppen zijn niet RDW goedgekeurd en onverzekerd. Rijden zij jouw aan kun je dit nergens op verhalen. Dus pas maar op deze verwende bengels die er mee de weg op gaan.

 • Gerda beken

  Helm dragen bij alle scooters

 • Alex stui

  Jammer dat er nog van die hersenloze figuren rondrijden die willens en wetens denken dat het hun niet overkomt.
  De verzekeringspremies reizen de pan uit door dit soort…….
  Laten zij dan ook voor de gevolgen opdraaien. Te hard rijden, geen richting aangeven, fout invoegen, overal schijt aan hebben enz. enz.

 • Henk vd Wijngaard

  Ik rijd zelf ook op een elektrische fiets.
  Draag geen helm , maar verwacht dat het wel verplicht gaat worden.
  Terecht denk ik omdat vooral ouderen geregeld letsel oplopen.
  Niets is zo belangrijk als veiligheid, Maw laat de helmplicht maar komen voor elke rijwiel met ondersteuning.

 • Remco Erich

  Ik zou niet wachten op een verplichting voor het dragen van een helm. Als het zo belangrijk is voor je veiligheid kun je toch zelf ook beslissen?
  Helaas moeten de meeste mensen tegen zichzelf in bescherming worden genomen door regelgeving.
  Ik hoop dat de man zonder helm geen blijvende schade overhoudt aan zijn val.

 • Cor Lub

  Henk, er zijn gewone fietsers die simpel 30 per uur rijden, die rijden je gewoon voorbij jou op de e-bike. Moeten dus ook een helm op? Belachelijk idee. Laat ebikers vrij of ze wel/geen helm op willen zetten.

 • Pieter Bijl

  Zonder helm op een motorscooter? Hoplijk moet hij dan alles zelf betalen en dekt de verzekering geen schade

 • Karin Rijnboutt

  Ik werkte 52 jaar geleden op de chirugie,de jongens en mannen boven de genoemde rijvaardigheids norm. Rijbewijs was nog niet verplicht en helm ook niet,kwamen bij bosjes binnen met een schedel letsel of schedel basis fractuur. Die “snelle” jongens, Kreidler of ander merk brommer , buikschuivers. ,Puch enz en nog eens extra de snelheid verhogen boven de veiligheids norm. Gaf erg veel problemen. Zonder helm niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *