Menorah gaat ‘kerken’ in Zaankerk

De Christelijke Gereformeerde kerk Menorah-Zaanstad gaat verhuizen van het Pascal College naar de de Zaankerk in ‘t Kalf. Menorah maakte achttien jaar gebruik van de ruimte in het Pascal College.

De laatste dienst in het Pascal College (Pascalstraat 4, Zaandam) wordt gehouden op 16 juli om 10.00 uur (het is een kerkdienst dus iedereen is altijd welkom, aansluitend is er een maaltijd). Na de zomer zal Menorah voorlopig op zondag om 11.30 uur diensten gaan houden in de Zaankerk in ‘t Kalf.

Voorganger Mark Veurink zette in het persbericht van de kerk de achtergrond van Menorah uiteen:

“De geschiedenis van Menorah gaat terug tot eind 19e eeuw. Een groot deel van haar bestaan heeft zij diensten gehouden in de kerk aan de Herengracht, die inmiddels verbouwd is tot appartementen. In 2003 was er een dieptepunt in het gemeenteleven. De kerk was bijna helemaal leeggestroomd. Een frisse nieuwe start was nodig, die plaatsvond onder leiding van de nieuwe voorganger Paul den Hertog die in 2004 aantrad. Algauw werd ook de nieuwe locatie betrokken. De kerk aan de Herengracht werd verkocht en het Pascal College werd het nieuwe thuis van Menorah.”

Daar groeide de gemeente weer. In 2014 nam Paul den Hertog afscheid waarna Menorah het een aantal jaar zonder predikant moest rooien. In 2018 trad Mark Veurink aan als voorganger, zijn vrouw Hanneke Veurink-Malda werd kerkelijk werker (en in 2022 ook CU-gemeenteraadslid).

Weetje: een Menorah is een zevenarmige joodse kandelaar.

Door Piet Bakker. Bron: persbericht (met foto) van Menorah.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *