Merel Kan: heeft Zaanstad krullen?

Zonder op te willen scheppen: in mijn jonge jaren kon ik er wat van. Sterker, voordat ik in beeld kwam, heette het nog gewoon ‘urineren in het openbaar’.

Wildplassen is een vak, en het is niet ongevaarlijk.

In Den Bosch werd ik ooit bekeurd wegens het plassen tegen de Sint Jan. Geheel terecht, want mijn gedrag resulteerde in ‘gaten tot twintig centimeter diep’. En tijdens de Parade in het Martin Luther Kingpark werd ik onderdeel van de show, toen er een groot zoeklicht werd gezet op het donkere hoekje waarin ik me had teruggetrokken. Een jaar later, op een ander festival, werd de brandspuit op me gericht, en mijn billen zijn door de tijd heen resistent geraakt tegen brandnetels.

Ik ben mijn wilde plassen wel een beetje kwijtgeraakt, maar als je moet, dan moet je.  En voor vrouwen is dat minder makkelijk dan voor mannen.

Morgen is er een landelijke urinoiractie (mooi woord!) waarbij dames worden opgeroepen om op een ‘waardige manier’ te plassen op een voor mannen ontworpen urinoir.

Voor wilde vrouwen die mee willen plassen is hier het officiële draaiboek van de actie #zeikwijf. Ik doe er -uit nostalgie- ook graag aan mee, maar ik weet niet waar de plaskrullen staan. Tips graag naar deorkaan@gmail.com

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Ruud (brabozaankanter)

  Wel Merel, het toeval wil dat Brabozaankanter
  geboren en getogen Bosschenaar is 😉
  Urine M/V op zandsteen waar de St jan (eeuwigdurend restauratieproject) geheel van is opgetrokken, is idd een zeer ongelukkige combinatie.Zandsteen lost dan gewoon op.
  Dat ligt natuurlijk niet alleen aan jou, maar veel meer aan de andere bezoekers van vele aanpalende café’s aldaar 😉
  Was het bezoek aan DB wel leuk verder , ondanks de bekeuring W.P. van de Bossche “Wouten”..;-) p.s. Wat is er toch van het “plastuitje” geworden
  ?….

  • Merel Kan

   🙂 Ik woonde een tijdje in Drunen, en ging uit in Den Bosch. Het plassen tegen de Sint Jan was een sociaal gebeuren. Maar ik zal het nooit meer doen. Beloofd.
   De plastuit heeft het -tenminste bij bij- niet gered.

 • Ruud (brabozaankanter)

  Ach, De Bossche Bisschop zou zeggen , Het zij u vergeven,na deze biecht, 3 “Wees gegroetjes” en een “Onze Vader” ter penitentie. Ga daarna heen, en zondigd niet meer.

  Dat zondigen is natuurlijk voor discussie vatbaar want je droeg wel bij aan de Bossche werkgelegenheid, bij steenhouwers en restauratoren.

  En idd ook het sociale aspect mogen we niet vergeten;-)
  Maar dit ter zijde Fijn weekend !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *