Volgens de website moordatlas.nl werd in de Zaanstreek in 2018 ‘slechts’ één moord gepleegd. Een 29-jarige Bulgaarse vrouw overleed twee weken nadat ze was neergestoken in de Czaar Peterstraat.

De Bulgaarse vrouw raakte vrijdagavond 9 februari zwaargewond bij een steekpartij op de Czaar Peterstraat in Zaandam. Twee weken later overleed ze aan haar verwondingen.

De destijds 44-jarige verdachte Bulgaar A.S. had op 9 februari zelf de steekpartij bij de politie gemeld. Volgens de politie lag “de oorzaak van dit incident vermoedelijk in de relationele sfeer.”

De verdachte wordt volgens Moordatlas in het Pieter Baancentrum geobserveerd. Hij wil zich niet laten onderzoeken door een psycholoog of psychiater.

In 2017 waren er twee Zaanse moorden: Pauline Mol werd in maart vermoord in haar flat in de Indigostraat in Zaandam, drie mannen die oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek kwamen, waaronder haar buurman, zijn veroordeeld tot straffen van 8 tot 16 jaar. Nick Bood vond de dood na een steekpartij eind april 2017. In de zaak werd jeugddetentie en jeugd-TBS opgelegd.

Foto: Ron Swart