Music & Movie Night: The Banshees of Inisherin

Het Ierse folkkoor Out-Cider werd zó enthousiast van de beelden van het Ierse landschap in het voor 9 Oscars genomineerde The Banshees of Inisherin, dat ze aanboden om de film te omlijsten met een muzikaal optreden.

Op woensdag 22 februari 19.50 uur treden ze vooraf aan de film tien minuten op in de zaal. Na de film volgt een uitgebreider optreden in Café Fabriek.

Iers Folkkoor Out-Cider is opgericht in november 2002 en is actief in Zaanstad en zingt voornamelijk Ierse traditionals. Het koor bestaat uit tien zangeressen, sopranen, mezzo sopranen en alten. De instrumentale begeleiding wordt uitgevoerd door vier muzikanten. Zij begeleiden het koor in afwisselende bezetting met basgitaar, banjo, viool, gitaar, fluit, mandoline en niet te vergeten, de kazoo! De muzikanten soleren in sommige liedjes met het spelen van een reel of jig.

De Ierse film The Banshees of Inisherin is genomineerd voor Oscars in onder meer de categorie Beste Film, Beste Acteur, Beste Bijrol Acteur (2x) en Beste Bijrol Actrice. De film volgt de twee goede vrienden Padraic en Colm die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen.

Kaarten voor deze Music & Movie Night zijn te koop via de website van de Fabriek.

Out-Cider

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – De Fabriek

Deel dit artikel: