PLAY room viert in januari haar vijfde verjaardag. Bitterzoet want na deze lustrum-expositie gaat de rebelse galerie in het centrum van Zaandam voorlopig dicht.

Jeroen van Paassen, curator en eigenaar van PLAY room, laat weten dat het tijd is om de galerie voorlopig te sluiten en na te denken over hoe en op welke manier zij verder willen en kunnen gaan.

De wereld waarin we op 4 januari 2019 de deuren van PLAY room opende, is niet meer te vergelijken met de huidige wereld. COVID19, de oorlog in Oekraïne, het Israël-Palestina conflict en alsmaar stijgende prijzen hebben grote impact op de samenleving. Welke rol wil de galerie spelen en welk concept werkt het beste in de wereld van nu?

In de tentoonstelling ‘LUSTRUM, voorlopig de laatste’ blikt de galerie terug op hoogtepunten, maar werpt ze ook een blik op de toekomst. Tijdens LUSTRUM toont fotografe en vaste kracht achter PLAY room Jasmine de Vries een grote recente foto. Daarnaast is er kunst te bezichtigen van onder andere het kunstenaarsduo Marja van Putten en Greet Weitenberg (alias Big Stitches), de Japanse kunstenaar Mari Terauchi, kunstenaar Airco Caravan en street-artist Hans de Tweede.

Op vrijdag 5 januari vindt de opening van ‘LUSTRUM, voorlopig de laatste’ plaats tussen 18.00 – 21.00 uur. Speciaal voor de opening treedt blueszangeres Annelies Faber op. De expositie is daarna nog tot 28 januari gratis te bezoeken, op vrijdag t/m zondag van 13.00 – 18.00 uur. Locatie: Westzijde 99, Zaandam.

Na 28 januari blijven de deuren voorlopig gesloten. Rondom de zomer wordt de nieuwe formule aan het publiek vertoond. ‘Want dat de galerie meedoet met de Zaanse Pride en daar meer activistische kunst zal laten zien is duidelijk.’

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Persbericht PLAY Room, Foto: De Orkaan Archief