Mensen met een laag gezinsinkomen (niet meer dan 110 procent van de bijstandsnorm) kunnen via Zaanstad een ziektekostenverzekering met korting afsluiten met Univé of Zilveren Kruis.

Het Zilveren Kruis heeft recent een contract met het Zaans Medisch Centrum (ZMC) gesloten. Univé sloot begin december het contract met het ZMC af.

Zaanstad heeft een collectieve zorgverzekering bij Univé en Zilveren Kruis afgesloten. Wie zich via Zaanstad verzekert, krijgt een korting op de premie. Deze verzekering bestaat uit een basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Mensen kunnen zelf een pakket kiezen. Alle details over de verzekering zijn hier te lezen. De inkomensgrenzen zijn hier te bekijken.

Tot eind november kon je bij het ZMC nog niet terecht met beide verzekeringen volgens de zorgvergelijker van de Consumentenbond.

Met het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend heeft Univé wel een contract, het Zilveren Kruis nog niet: “Met deze zorgverlener zijn geen afspraken gemaakt. Meestal moet je daarom een deel van de zorgkosten zelf betalen.”

Door Piet Bakker en Bas Sommeijer. Bronnen: Consumentenbond, gemeente Zaanstad. Foto: De Orkaan.