Naar buiten! ruim je troep op!

Een frisse neus halen, we zijn eraan toe! In deze serie laten we je meegenieten van Zaans buiten. Vandaag de keerzijde van het heerlijke buitengebeuren.

Waterfotograaf Danielle van der Erve fotografeerde de ontdempte gracht van de Gedempte Gracht. Door de troep herken je Pathé.

Danielle van der Erve

Oproep

Liefst plaatsen we veel foto’s, filmpjes, teksten, SoundClouds, gedichten, liederen, en wat je nog meer kan bedenken van buitenmomenten in de Zaanstreek. Of dat dagelijks wordt hangt van jou af, maar – pffffff – wat hebben we een behoefte aan Zaanse lucht! Mail naar merel@deorkaan.nl

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Caroline Boone

  Jammer dat wat iedereen voorspelde ook gebeurt. Wat dit aangaat zouden mensen (oa jongeren) wel eens een kleine heropvoeding mogen krijgen…

  Ik zie een mooie taak voor taakstraffers?

  • P. Hoogkamer

   waarom weer oa jongeren tussenhaakjes???? ga kijken en je ziet dat zij niet de hoofdveroorzakers zijn maar tussenhaakjes ook de pensionadoos. ojaah en waarom taakstraffers?? miz de gemeente die de straatvegers wegbezuinigd hebben aanspreken..

   • Siem van Westen

    Hé ja laten we de gemeente de schuld toeschuiven.
    Het zijn de mensen ( groot en klein) die alles laten vallen en oprapen ho maar.
    En iemand erop aanspreken is ook uit den boze, dus laten we dit met z’n allen ontstaan.
    Triest maar dat heet vooruitgang

    • P. Hoogkamer

     volle prullebakken waar vogels in pikken en de boel op straat beland aan de orde van de dag…
     dat snijdhout meneer. elke dag legen scheelt veel afval op straat.

 • Laten opruimen tijdens werktijd of schooltijd.. Helaas lopen er ook varkens los op straat, jammer

 • Bart Ligtvoet

  Hé ja! Laten we de “dieren” er ook maar even bijhalen. Altijd maar naar een ander wijzen. Ik denk dat iedereen wel begrijpt … “Laat niet na het aangenaam verpozen de …”

 • Karel de Groot

  Hoe vervelend het ook is en we graag schuldigen aanwijzen, soms is het gewoon ongedierte die zakken kapot maken of uit het uit de vuilnisbakken halen op zoek naar voedsel.

 • Sjoerd Klarenbeek

  Kun je eigenlijk bij de gemeente een grijper en vuilniszakhouder lenen of krijgen als je zelf bereid bent een opruimrondje zwerfafval te lopen? Even los van wie dit eigenlijk zou moeten doen zou ik dit best af en toe willen.

  • Henk Visser

   Alle lof en bewondering voor je eigen initiatief Sjoerd. Top.
   Ja, je kunt bij de gemeente spullen regelen voor een opruimactie. Je kunt zelfs in overleg een veegwagen laten komen op de afgesproken dag. Via wijkteams is dat te doen. Gebeurd hier op de Noorderham ook. Even contacten met de gemeente.

 • Marcel van Kampenhout

  Ja, helaas, heer Ligtvoet, zijn het ook vaak dieren die voor de troep zorgen: Genoeg – maar inderdaad niet alle – mensen gooien hun afval netjes in de overal aanwezige vuilnisbakken. Echter, die zijn niet afsluitbaar en aan het eind van de dag vol. Meeuwen weten dat ook. Bovendien eten de mensen vaak hun bordje niet leeg, dus valt er genoeg voor de vogels te halen. Helaas hebben we hen nog niet zó kunnen opvoeden, dat zij het afval weer terug in de vuilnisbakken stoppen. Opruimen doen Bianca en haar collega’s elke ochtend onvermoeibaar. Een oplossing zou vuilnisbakken met een klep kunnen zijn, zoals er al eentje bij het Regenboogzebrapad staat…

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *