Nieuw! Anti-vergiskap-actie

Zaanstad heeft iets bedacht om vergiskap te voorkomen. Aan het Mahoniehout, bij de parkeerplaats waar voorheen Ballorig zat, moeten bomen worden gekapt. Daar moet namelijk wooncomplex de Zaanse Helden komen.

Drie bomen mogen blijven staan en die zijn beplakt met een papier en voorzien van linten. Naast deze anti-vergis-actie lag een enorme berg versnipperde boom.

Deze drie bomen dus NIET omzagen.

Vergiskap was afgelopen jaar een dingetje aan De Weer, in de Saenredamstraat, bij het Fortuinterrein, bij de Bullekerk, aan de Twiskeweg (en bijna aan de Leeghwaterweg).

Meer weten over Zaanse Helden kan hier.

Foto’s en tip: Valentijn Sessink.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Ton Lameijer

  ‘Vergis kap’ is simpel op te lossen. Nu krijgt de ‘aannemer’ vaak de schuld. Dat is natuurlijk gewoon de schuld afschuiven zoals zo vaak in de politiek gebeurt, maar stel hem aansprakelijk voor 10.000 euro per gekapte boom en hij let extra op welke hij moet kappen. Stel daarnaast de verantwoordelijke ambtenaar aansprakelijk en degradeer deze tot medewerker van de plantsoenendienst. Dan zul je zien, ‘vergis kap’ bestaat niet meer.

 • De vergiskap in de Saenredamstraat is “hersteld” door het “definitieve ontwerp” er achteraf op aan te passen(!).
  De projectleider had mij toegezegd de kapaanvraag met motivatie toe te sturen, maar die belofte is niet vervuld.
  Op 18-2 heb ik een nogal uitgebreid WOB verzoek ingediend, maar op 5 maart is “gebruik gemaakt van de in de Wet genoemde mogelijkheid (artikel 6, lid 2) om de beslistermijn te verdagen met vier weken.”
  We gaan het zien…

 • Wowo, Kan er iemand pellets maken van die berg houtsnippers? Kunnen ik en al mijn “volgelingen” de rest van ons leven onze eengezinswoningen mee verwarmen…
  https://peter.pgit.nl/wonen/een-duurzaam-verwarmingssysteem/
  A.ub niet naar de biomassacentrale. Die heeft per appartement al 4 X zoveel houtsnippers nodig en dan moet er met een nog onbekende hoeveelheid (althans verzwegen) hoeveelheid gas worden bijgestookt…

 • Jarka Plevier

  Totaal mochten er van de 46 bomen, waarvoor een kapvergunning was aangevraagd, 19 blijven staan en zijn er ook nog 2 verplant.

  Helaas waren voor 2 andere bomen, die ook verplant konden en mochten worden, de plantgaten niet op tijd in orde, zodat die toch moesten worden omgezaagd.
  Ook was het jammer dat de struiken tussen de bomen langs de sloot, volgens mij ten onrechte, zijn gerooid.

  Ik wil wel graag vermelden dat het voor de Groene Cirkel en De Veldmuis mogelijk is gemaakt om een flink aantal van de struiken die langs de Houtveldweg stonden te verplaatsen naar een ander mooi plaatsje.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *