Het bedrijventerrein in Wormerveer heet Noorderveld maar het had beter Noordervelden kunnen heten. Het bestaat namelijk uit twee gebieden die niet met elkaar verbonden zijn.

De Watering ligt als een onneembare veste tussen het oostelijke en westelijke deel. Met de auto kan je via de Ned Benedictweg rijden. Maar fietsers moeten een omweg maken.

Daar gaat verandering in komen. Op de website van de Fietserbond wordt een nieuw fietspad aangekondigd:

Tussen de Witte Bijlweg, vlak bij de Clausbrug, en de Samsonweg, vlakbij de Provincialeweg naar West Graftdijk wordt een nieuw fietspad aangelegd. Daardoor worden twee delen van het Noorderveld ook voor fietsers goed met elkaar verbonden.

Wij zijn blij dat er eindelijk een fietsverbinding tussen de twee industrieterreinen in het Noorderveld komt.

Het grootste deel van het fietspad wordt geasfalteerd en krijgt kantbelijning. Maar volgens de Fietsersbond wordt het pad te smal, het zou minstens 2.50 m breed moeten zijn.

Het laatste stuk bij de Samsonweg wordt uitgevoerd in tegels en zonder belijning. Asfalt is beter volgens de Fietsersbond.

Hieronder de kaart van de twee Noordervelden met de Watering ertussen. Het fietspad komt aan de noordkant van de Ned Benedictweg.

fietspad noorderveld

Bij de aanleg van het bedrijventerrein in 2002 werd al over dit fietspad gesproken, onduidelijk is waarom het toen niet gekomen is.