Nieuw raadslid: Natascha Stroo

Steunraadslid was ze al. Maar sinds gisteravond ook ‘echt’ raadslid: Natascha Stroo van GroenLinks.

En dit schreef ze na haar beëdiging op Instagram:

“Het is nu echt. Ik ben raadslid van de gemeente waar ik ben geboren, waar ik heb leren fietsen, naar school ben gegaan, waar ik in een buurthuis mijn eerste kus kreeg, waar ik uitging naar de Waakzaamheid, Dam8 en de Prinsenhof (al kwam ik vaak niet verder dan de Bonte Hen). 

De stad die ik op mijn 18e verruilde voor de hoofdstad, maar waar ik 10 jaar later naar terugkeerde met een extra inwoner in mijn buik.

Ik houd van deze stad in al haar schoonheid, maar ook haar lelijkheid. En voor deze stad en haar inwoners, die hier net als ik geboren zijn, maar vooral ook die van ver komen, wil ik mijn uiterste best doen. 

Dat verklaar en beloof ik.”

Natacha vervangt (tijdelijk) raadslid Suzan Abozyid. Maar dat ’tijdelijk’ wordt zeer waarschijnlijk permanent, als het nieuwe college er is, schuift waarschijnlijk één van de raadsleden, dat is waarschijnlijk Wessel Breunesse door naar het college. Waarschijnlijk dus.

Links en rechts van Natascha Peter Klos en Sebastiaan Neele (die werden beëdigd als steunraadslid voor DZ)

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Henk Visser

  Gefeliciteerd Natascha!

  Mooie Instagram post. Uit de wat losse pols geschreven. Herkenbaar voor velen.
  Met jouw inzet voor een groen en sociaal Zaanstad, je betrokkenheid bij de luchtvaart problematiek, beantwoord je aan de wens van de kiezer. De stem binnen onze gemeente die een actief zichtbare vertegenwoordigster is, getuige je participatie in het klimaatprotest in Amsterdam, 2019, en de j.l. actie op Schiphol.
  Ik wens je een bloeiende toekomst binnen de GL fractie. Een waardige opvolgster van Romkje Matkor?
  Zaans bloed is wat de Zaanstreek goed doet.
  Go for it!

 • Natascha Stroo

  Dank voor je mooie en bemoedigende woorden, Henk!
  Opvolger van Romkje? Dat zijn wel grote schoenen om te vullen. Haar strijdlust heeft mij in ieder geval zeer geinspireerd. Ik ga mijn best doen. En houd me gerust scherp!

 • Mark Peters

  Natascha en inwoners van Zaanstad gefeliciteerd met toetreding tot de gemeenteraad. GroenLinks levert weer een prima raadslid waar we trots op kunnen zijn, ervaren en bevlogen!

 • Kees-Jan Kindt

  Van harte gefeliciteerd Natacha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *