Nieuw seizoen Zaantheater gestart

Het is zover! Het nieuwe theaterseizoen is begonnen. Een seizoen waarin de bezoekers eindelijk weer kunnen kiezen uit een groot aanbod in het Zaantheater. Volgens programmeur Kim Muller pakt het Zaantheater flink uit met grote namen, internationale producties en musical ‘The Prom’. 

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Zaantheater

Afgelopen zaterdag werd op de Zaanse UITmarkt het startschot gegeven voor het culturele seizoen van de Zaanstreek. Ook het Zaantheater was van de partij met voorproefjes van de musical ‘Kikker is Verliefd!’ en ‘Ondergrond’ van cabaretière Lotte Velvet. Aan de enthousiaste reacties van het publiek en de kaartverkoop op die dag, was te merken hoe Zaankanters zich verheugen op het nieuwe theaterseizoen. 

Grote namen

En volgens programmeur Kim Muller hebben zij daar alle reden toe. “Dit seizoen pakken we uit, zowel met grote namen als met internationale shows,” vertelt ze enthousiast. Sommige artiesten hebben twee jaar niet kunnen spelen vanwege de lockdowns en staan nu te trappelen om het podium weer op te gaan. Dat zorgt voor extra veel grote namen in het Zaantheater. Kim:

“Patrick Laureij, Youp van ’t Hek, Ellen ten Damme, Loes Luca, Bert Visscher, Herman van Veen, Jan Smit, Tania Kross, Simone Kleinsma, Edsilia Rombley, Lenette van Dongen en nog veel meer artiesten komen spelen. Ook staan er veel premières op het programma, waaronder ‘Zo vader zo zoon’ van Jon van Eerd. Ik ernaar uit.”

Uitpakken

Het is gelukkig weer mogelijk voor internationale producties om rond te reizen. Zo komt MOMIX naar Zaandam, een dansgezelschap uit de USA dat droomwerelden schept vol acrobatische danstaal. Kim Muller: “Dit is altijd één van de favorieten van het Zaanse publiek.”

Ook bijzonder is dat Het Balletorkest dit jaar alleen in Zaandam komt spelen. “Een vrolijke, nieuwe versie van ‘Belle en het Beest’ met Rop Verheijen en een orkest van 50 musici. Dit is een unieke belevenis,” vertelt Kim. En ze heeft ‘The Prom’ geboekt. Een gigantische reizende musical met vedette Pia Douwes.

Gevarieerd aanbod

Naast deze voorstellingen is nog heel veel om uit te kiezen. Publiekslievelingen, nieuwe talenten, verdiepende producties en heerlijke muzikale avonden. Bijna een kwart van de programmering is geschikt voor kinderen en hun familie. En voor de theaterliefhebber die graag ’s middags op stap gaat, programmeren we de serie ‘Theater in de middag’.

Kaartverkoop

Genoeg reden dus om naar de website van het Zaantheater te gaan. Je kunt kaarten bestellen voor het nieuwe seizoen op www.zaantheater.nl

Foto boven: Ellen ten Damme, onder: Lenette van Dongen

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: