Nieuwe Van Goghweg / fietsboulevard (met filmpje)

Het duurde even maar dan heb je ook wat. De Vincent van Goghweg ging volledig op de schop.

Gister fietsten we over het kakelverse asfalt.

De kruisingen bij de Westzijde, de Rembrandtstraat, de Jan van Goyenkade (nu ook stoplicht) en de Provincialeweg zijn aangepakt. De stoplichten voor fietsers en voetgangers leveren nu minder wachttijd op.

De beide fietspaden stoppen nog steeds bij de Jan van Goyenkade, over het stukje tot de Provincialeweg mag niet worden gefietst.

De fiets-afslagen bij de Jan van Goyenkade zijn bijna af. Het beste nieuws zijn de twee brede fietspaden die links en rechts van de weg liggen.

Minpuntje is dat de overgang naar de Westzijde nog steeds gevaarlijk is, er zijn daar nu wel haaientanden aan het eind van het fietspad aangebracht.

Hier meer over de Van Goghweg.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Jassie

    Die haaientanden richting de Westzijde waren er ook al in de oude situatie. Echter, fietsers houden zich er vaak niet aan, wat de veiligheid niet ten goede komt. Jammer dat dit in de nieuwe situatie niet is aangepast.

  • Dat schuin invoegen (de Westzijde op) en voorrang moeten verlenen is inderdaad gevaarlijk. Naar links kijken, helemaal over je schouder dus, gaat daar erg lastig. Je bent de hoek al om en omdat je niet voor het stoplicht hebt hoeven wachten lijkt het ergens ook of je door mag rijden.
    Typisch zo’n gevalletje van “door een niet-fietser bedacht aan de tekentafel’.

  • Rob

    D’r staat wel een dikke auto geparkeerd op het fietspad, dat is niet toegestaan. Maar zoals zo vaak wordt daar niet tegen opgetreden. Die automobilisten denken ook altijd dat regels niet voor hun gelden ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *