Karim Aachboun van fiscaal en juridisch adviesbureau TaXeCo heeft ‘een no-nonsense aanpak’ volgens eigen zeggen. Maar niet altijd dus. Vandaag vlogen er drie vliegtuigjes over de Zaanstreek waar Aachboun steun vraagt in ‘strijd’ tegen Rutte. Die moet aftreden volgens Aachboun en dat wil hij bij de rechter afdwingen. Pro-nonsense denken wij dan (had dan maar op een andere partij gestemd!).

Zijn bijnaam zou ‘de Rocky Balboa van de Zuidas’ zijn, maar die heeft hij zelf – in alle bescheidenheid – bedacht. Go Nonsense, denken wij dan. Wie hem via Google opzoekt struikelt over de rechtszaken (valsheid in geschrifte, smaad en laster, ‘afdreiging’ – een soort chantage).

Bescheidenheid is niet echt een karaktertrek van de Aachboun: “Ik heb mij schriftelijk gemeld bij US president Joe Biden over Mark Rutte bij de NAVO.” (Hij waarschuwde overigens ook President Erdogan.)

Zijn hobby is in de rechtszaal verschijnen – hij is trouwens geen advocaat – en of dat als eiser of beklaagde is, doet dan niet ter zake. In 2022 mocht hij zelfs een nachtje in de cel doorbrengen. Verslaafd aan publiciteit. Ter land, in de zaal en in de lucht.

In die strijd wordt ook Gaza moeiteloos meegenomen: “Mijn juridische strijd tegen Rutte is met 3 vliegtuigjes nu óók in de lucht te zien. Mijn boodschap geldt ook als steun voor onze studenten. De rechtszaak tegen Rutte is op 22 mei 2024 bij de rechtbank Den Haag. Free Palestine!”

Door Piet Bakker. Bronnen: TaXeCo, Linkedin, X en Facebook Aachboun, online versies van o.a. VN, Quote, NRC, LINDA, Nu.nl. Foto: Bart van der Laan (vliegtuigjes boven Wormer).