Vanmiddag was het weer raak op de inmiddels ‘beruchte’ Kolkweg (N516) tussen Zaandam en Oostzaan. Rond twee uur klapten twee auto’s op elkaar.

Twee inzittenden van een van de auto’s zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een meisje moest door de brandweer uit de auto worden gezaagd.

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk, daarom zal de Verkeersongevallen-analyse (VOA) onderzoek doen. De N516 richting Oostzaan is ruim een uur afgesloten geweest, en ook daarna is de doorstroming maar moeizaam op gang gekomen. Normaal gesproken is dit stuk weg al erg druk op zaterdagmiddag.

Het is minstens het zesde ongeluk al dit jaar op dit stuk weg (Thorbeckeweg – Kolkweg). Hier moeten automobilisten kiezen tussen verschillende opties op diverse kruispunten: Westkolkdijk, Ambacht, afslag Coentunnel en onder de A8 door richting Ring Noord, Alkmaar of rechtdoor naar Oostzaan. In de praktijk kiezen veel automobilisten op het laatste moment een andere baan wat zigzaggend verkeer en dus ongelukken (en veel bijna-ongelukken) tot gevolg heeft.