Ook poller Czaar Peterstraat geplaatst

Na de pollers op de Beatrixbrug is vandaag ook het werk voor de poller in de Czaar Peterstraat begonnen. Woensdag is de poller klaar voor gebruik.

Binnen twee weken moeten de pollers op beide plekken ervoor zorgen dat het centrum van Zaandam ’s middags tussen 12.00 en 18.00 uur autoluw is. Op koopavonden duurt de afsluiting tot 21.00 uur.

Niet iedereen is even dol op de pollers, in de reacties onder het bericht over de Beatrixbrug, wordt onder meer geklaagd over omrijden en parkeerproblemen. Ook zouden pollers voor ongelukken kunnen zorgen.

Bij de Czaar Peterstraat hebben de automobilisten de sluiproute al snel gevonden. Vanuit de Czarinastraat rijden ze nu – tegen de rijrichting in – de Rozengracht op.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Rob

  Pollers zorgen voor ongelukken. Daar heeft o.a. Kassa al eens een inventarisatie van gemaakt. Ongelukken betreft niet alleen auto’s die er tegen aan rijden, maar ook (brom-)fietsers en voetgangers die gelanceerd worden als zo’n ding onverwacht omhoog komt.

  Ook de schadepost voor de gemeente kan onverwacht hoog worden door een auto die total loss raakt door een poller. Het verweer dat de automobilist er niet mocht inrijden, dus zelf moet opdraaien voor de schade zal bij de rechter geen stand houden. De aard van de overtreding staat namelijk niet in verhouding tot de schade aan de auto. Kijk eens op rechtspraak.nl: daar kun je genoeg voorbeelden vinden van uitspraken waar de geente schade t.g.v. zo’n poller moest vergoeden.

  Er zijn niet voor niets steeds meer gemeenten die pollers vervangen door een rood verkeerslicht mét een camera.

  • Hans Kuyper

   Ik snap de redenering. Maar stel dat je het zo zou doen, en er scheurt toch een malloot door het rode licht en schept een paar argeloze wandelaars – roept dan niet iedereen dat ‘de gemeente Waanstad’ voor een fatsoenlijke afsluiting had moeten zorgen?

   • Rob

    Een malloot kan overal door het rode licht scheuren – helaas. Wat wil je daar aan doen? Op elk kruispunt een poller plaatsen? Lijkt me niet effectief. Ik denk dat je ook af moet van het idee dat je verkeer 100% veilig zou kunnen maken.

    Gelukkig zijn er niet veel malloten of verkeersaso’s. Liever zie ik die stevig aangepakt door de politie dan door straatmeubilair dat voor anderen een risico vormt. Als het middel erger is dan de kwaal moet je het gewoon niet doen.

    Als er dan toch persé voor een fysieke afsluiting gekozen moet worden zou ik de voorkeur geven aan slagbomen. Die zijn veel beter zichtbaar en een fietser of voetganger zal daardoor niet in de lucht gelanceerd worden.

 • Bert

  En zo goed voor het winkelbestand….

  • Boon

   Quatsch, die koekblikkers komen echt niet voor de Gedempte Gracht.Voor het winkelbestand zou dan de hele hoek Provinciale Weg, Vinkenstraat,Westzijde (vanaf de Stationsstraat) en de Dam langs de Czaar Peter Straat verkeersarm moeten worden. Geen auto,motoren en bussen meer en alleen fiets en voetganger.

 • Knabbelaar

  Gezien de tragedie die zich afgelopen weekend heeft afgespeeld zou het verstandiger zijn meer camera’s te plaatsen in en om het centrum, ipv die Bart Smit speelgoedpaaltjes. Gezien de beperkte verstandelijke vermogen van het Zaanse parlement vrees ik het ergste.

 • John

  Ziehier, een tegengeluid.

  Er staat dat niet iedereen gelukkig is met de pollers. Misschien kan de oplossing beter, dat weet ik niet, maar de Westzijde-Stationsstraat wordt teveel door doorgaand verkeer gebruikt.
  Dit doorgaand verkeer heeft er niets te zoeken en maakt de Westzijde een onaantrekkelijke winkelstraat. Tevens vormt dit verkeer een groot gevaar voor de vele (steeds meer!) fietsers en wandelaars.
  Ik ben dan ook zeer gelukkig met het beleid om de Westzijde autoluw te maken.

  Znstd, beter laat dan nooit, dank voor het lef om deze maatregel te nemen!
  Met een jaar weet men niet beter en hebben we weer een aangenaam en veilig winkelgebied.

 • Gert Pot

  De volgende stap zal wel zijn het auto luw maken van de Vinken- en Zeemanstraat van West naar Oost. Westzijde krijgt dan helemaal geen autoverkeer meer vanuit de zuidkant. Nadelig voor de parkeerplaats naast Goemans maar dat zal dan wel pech heten.

 • Czaar Peter

  Ik ben in principe niet tegen de “pollers”, alleen denk ik wel dat het niet best is voor de winkeliers in de omgeving, alleen het autoluw maken van het centrum is natuurlijk flauwekul.
  Vandaag ben ik al een stuk of 20 vrachtauto’s tegen gekomen op de Hogedijk die voor vrachtauto’s verboden is.
  En dat is dus juist het hele probleem, handhaving is dramatisch slecht in Zaandam, neem nu de Czaar Peterstraat waar de “pollers” geplaatst worden daar rijden per uur 100 auto’s tegen de richting in, zonder dat er ooit gecontroleerd of bekeurd wordt, dat zijn dus een kleine 2000 auto’s per dag, had dit inrijverbod gehandhaafd, dan waren de “poller” niet eens nodig geweest.

 • Een JordaanseKalver is AmsterZaans

  Gemeente Zaanstad stopt weer haar kop in het zand. Totaal niets geleerd van de jaren leegloop en verpauvering van het zeer slecht bereikbare centrum met de auto.

  U bevind zich in winkel A op de peperstraat en wilt naar winkel B op de Vinkenstraat en winkel C op de hogendijk …..mag dat??

  Doe eens wat terug voor je burger Gemeente Zaanstad en zorg er voor dat een ieder (voetganger (brom)fietser OV boot en auto)geniet van het centrum ..ja ook die inwoners die graag de auto gebruiken en zeker de inwoners die er afhankelijk van zijn.

 • Dirk Boet

  @Een JordaanseKalver is AmsterZaans, er zijn parkeergarages.

  Ook kan je op de Burcht parkeren, u vertelsd zelf dat het uw keus is om met de auto te komen en dat kost nu eenmaal geld zo’n luxeproduct.

 • D. van D.

  Kijk in dit kader eens naar de petitie, geplaatst naar aanleiding van een oproep van de gemeente Zaanstad om mee te denken.

  https://praatmee.zaanstad.nl/p/jouw-idee-voor-zaanstad/t/verbeteren-van-wonen-winkelen-en-ondernemen-in-zaandam

  Voor het centrum van Zaandam wordt namelijk binnenkort een nieuw bestemmingsplan gemaakt.
  Tijdens een startbijeenkomst in de Rozenhof op 10 april is de gemeente Zaanstad begonnen met het ophalen van ideeën voor het bestemmingsplan Centrum Zaandam. Op 10 mei, 17 mei en 24 mei staan drie vervolgbijeenkomsten gepland en daar kunt je je zich nu voor aanmelden op centrumzaandam.zaanstad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *