Op vakantie met de auto? Houd hier rekening mee

Een aantal dagen voordat je op vakantie gaat slaat de spanning toe. Je twijfelt over de genomen beslissingen en vooral het besluit om met de auto op vakantie te gaan, spookt vaak door je hoofd.

Gelukkig is dat absoluut onnodig want er is niks prettigers dan met een auto op vakantie te gaan en de risico’s zijn met de juiste aanpak beperkt. Hoe je de juiste voorbereiding treft voor een vakantie met de auto, lees je hier!

Door Twenty Four Webvertising

Controleer de auto voordat je op vakantie gaat

Voordat je aan de reis naar het buitenland begint, is het belangrijk dat je de auto goed controleert of laat controleren. Kijk onder andere naar of je nog voldoende koelwater vloeistof en olie hebt. Mocht de hoeveelheid op het randje zijn, dan is het verstandig om dit aan te vullen. 

Voordat je motorolie kunt kopen, is het eerst belangrijk om te weten welke olie je precies moet halen. Met de verkeerde motorolie kun je namelijk schade aanrichten aan de auto. Een motorolie die het bij de meeste auto’s erg goed doet, is de Castrol Edge 5w30. Echter, voordat je definitief een besluit maakt, is het verstandig om er via een kentekencheck achter te komen welke motorolie het meest geschikt is voor jouw auto.

Zorg voor een goede verzekering

Het komt helaas vaak voor dat een gezin na lang gewacht te hebben, in de auto stapt en honderden kilometers later stil komen te staan. De auto doet niks meer en er is geen automonteur in de buurt te vinden. Na uren zoeken en bellen wordt er een bedrijf gevonden dat de auto van de weg haalt. Eenmaal in de garage kom je erachter dat de auto voor duizenden euro’s aan schade heeft opgelopen en het dagen duurt voordat de auto gerepareerd is. De reis die zo leuk van start ging, is in een fractie van een seconde veranderd in een hel. 

De situatie hierboven wil je uiteraard voorkomen. Een zeer eenvoudige manier om te voorkomen dat je de reis niet kan hervatten door autopech, is door de juiste verzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars heb je namelijk de mogelijkheid om een pechhulp verzekering af te sluiten. Vooral voor de mensen met een wat oudere auto met veel kilometers op de teller is dit een absolute aanrader. Het kost je 10/15 euro extra per maand, maar kan je erg veel ellende besparen. Let er bij het afsluiten van een verzekering wel op dat de verzekering ook geldt in de landen waar je met de auto doorheen rijdt.

Partnerproductie / Advertorial – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.

Deel dit artikel: