Oproep: Wie kent het Red Hot Chili Pepper-meisje?


In 1990 reisden de California boys van de Red Hot Chili Peppers -als een malle- de wereld over om het succes van het album Mother’s Milk uit te melken.

Holland doen
In februari van dat jaar deden ze Holland en als je dan klaar bent met tatoeëren, blowen, bieren en sexen, dan beland je al snel op de Zaanse Schans. Fotograaf William Rutten nam ze daar mee naartoe voor een fotoshoot.

Red Hot Chili Peppers 2Authentiek Zaans
Terwijl ze bezig waren, verkleed als authentieke Zaankanters, kwam er een meisje in beeld, dat door de Peppers werd opgenomen in de groep. Rutten schoot zes foto’s voordat het meiske er weer vandoor ging.

Zoek mee!
Het meisje loopt nu tegen de 30, ze sprak Nederlands en ze was op 16 februari 1990 op De Zaanse Schans. William Rutten zou graag de zes foto’s aan haar willen geven. Anderhalf jaar geleden deed hij ook een poging haar te vinden, maar hij doet nog een laatste poging. Lees erover op zijn Facebookpagina.

11e album aan de Zaan?
We hopen dat het peper-meisje gevonden wordt, en dat de mannen snel weer naar de Zaan komen om de fotosessie over te doen. Misschien kunnen ze dan meteen een tipje van de sluier/sok van hun 11e album oplichten.

Onderstaande opname is gemaakt door de VPRO, 2 dagen voordat ze met William naar de Zaanse Schans gingen. Ook via Youtube te bekijken.

Deel dit artikel:

2 reacties op Oproep: Wie kent het Red Hot Chili Pepper-meisje?

  1. hdeboer schreef:

    hoi hier met hans de boer uit zaandam wij wonen dicht bij de schans en gingen vaak daar met de kids hen er staat me iets bij van toen dat me dochter daar op de foto ging me dochter word nu 29 ik heb nog fotos waar ze ook met die jas op staat wel iets anders door het licht van toen daar binnen in de klopenmakerrij we kunnen een keer veder kijken en vergelijken gr h de boer

  2. Ellen Bethlehem schreef:

    Er wordt een oproep gedaan dat dit meisje gezocht wordt.
    https://www.facebook.com/groups/210351986132044/permalink/1034725733694661/

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *