Oversteken? Hoe dan?

De zomerrubriek ‘verkeerdborden‘ is al een tijdje geleden gestopt maar deze had er probleemloos ingepast.

De doorgang van de Rozengracht naar de Gedempte Gracht in Zaandam is afgesloten. Voetgangers en (brom-)fietsers moeten ‘oversteken’. Maar hoe dan?

Je kan hier namelijk helemaal niet ‘oversteken’, het enige wat je kan is linksaf over de stoep totdat je bijna bij C&A bent en dan via de Rozengrachtsteeg naar de Gedempte Gracht. Fietsers en bromfietsers mogen hier al helemaal niet komen (behalve als je de fiets aan de hand meeneemt). Kennelijk had men even geen ander bord bij de hand.

Het lijkt overigens vanaf deze kant dat je wel door kan lopen, maar dat is schijn. Verderop versmalt de doorgang en kan je alleen via een klauterpartij over fietsenrekken de Gedempte Gracht bereiken.

Waarom de doorgaande route tussen Rozengracht en de Gedempte Gracht op een drukke marktdag is afgesloten is sowieso raadselachtig. Er wordt helemaal niet gewerkt, de hekken hadden in het weekend prima opzij gezet kunnen worden.

De Rozengrachtsteeg is een stuk lopen, dat doet dus niemand. De doorgaande route is nu dwars door de HEMA. Maar zo’n bordje is misschien te veel gevraagd.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Harry van Nek

  Door de Rozenhof ook een mogelijkheid. Is natuurlijk wel weer idioot dat de hele steeg wordt afgezet. De fietsenstaling tegen het renovatiepand had zeker nog voor een flink deel gebuikt kunnen worden. Op de Gedempte Gracht hebben ze ook een gigantisch deel afgezet. is niet nodig. En hoe lang gaat dit allemaal weer duren. Dat staat niet op de bordjes. Dus de aannemer heeft alle vrijheid.

 • Leen Moerland

  Tja dat kan allemaal maar! Zet een keer je fiets er nee en weg is hij!

 • Appie Visser

  Zo te zien moet er gewerkt worden met een hoogwerker en deze heeft de ruimte nodig. Dan is het niet gewenst dat er voetgangers bij de hoogwerker komen met alle gevaren van dien. de gemeente had wel de fietsenrekken weg kunnen halen dan was er nog een beetje loopruimte.

 • Afgelopen donderdag was het hek opgeschoven tot aan de fietsenrekken.
  Het bord “voetpad” en het “gele bord” waren nog steeds aanwezig.
  Hoezo oversteken??? over de sierrand naast het raam en fietsenrekken?
  Enige optie is om ook rekening te houden met winkelend publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *