Je moet er maar op komen: parkeerprobleem slim opgelost met een bordje!

In een deel van de Muziekbuurt in Westerwatering wordt in 2024 betaald parkeren ingevoerd. Het gaat om het stuk langs de Houtveldweg: Opera en de zijstraten daarvan. Eigenlijk zou het al ingevoerd moeten zijn maar wethouder Slegers krijgt het niet voor elkaar, hopelijk ‘voor het einde van dit jaar’.

Ondertussen loopt de parkeerdruk op in de buurt omdat er steeds meer huizen komen (met weinig of geen parkeerplaatsen).

De oplossing is even eenvoudig als geniaal. Een bordje: “Vanwege parkeeroverlast in de Muziekbuurt wordt u verzocht te parkeren op parkeerterrein de Ebbehof (1e/ uur gratis)”. (waar die / op slaat, snappen we trouwens niet)

Herma Assen die ons de foto stuurde, verpest het trouwens wel weer een beetje: “Waarom zou je daar het eerste uur gratis gaan parkeren, als je in de Muziekbuurt de hele dag gratis kunt staan?” Wij blijven het een innovatieve oplossing vinden: ‘parkeeroverlast -> bordje -> ga ergens anders staan’. Hoe makkelijk kan het zijn?

Een ander stuk van de Muziekbuurt (Aubade, Prelude, Symfonie tussen Aubade en Prelude, Cello, Fagot, Hobo, Klarinet) is in 2020 al betaald parkeren ingevoerd. In 2024 (als het lukt) gaat het om Overture, Musical, Opera, Polkahof en Kapelhof. Bewoners in de straten ten westen van dit gebied stemden tegen betaald parkeren (maar die gaan over een paar jaar voor stemmen als de parkeerders naar hun straten zijn doorgestroomd).

Door Piet Bakker. Foto: Herma Assen. Zie ook eerder nieuws op De Orkaan.