Particuliere thuiszorg in Zaandam: Wat is er mogelijk?*

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Zuster Jansen Thuiszorg.

Zorg of ondersteun jij een naaste met dementie? Dan ben je mantelzorger. In Nederland zijn er zo’n 800.000 mantelzorgers van mensen met dementie. Een dierbare verzorgen kan je veel voldoening geven, maar kan op de lange termijn ook erg uitdagend worden. Zeker wanneer de dementie vordert en de zorgbelasting toeneemt. 

Overbelasting kan worden voorkomen door op tijd professionele hulp in te schakelen, bijvoorbeeld particuliere thuiszorg. Hoe dat in Zaandam geregeld is, legt Zuster Jansen je uit. 

Tijdig aan de bel trekken

Veel mensen die lijden aan dementie worden thuis verzorgd door hun naasten. Thuisverzorging heeft namelijk in veel gevallen de voorkeur boven het verhuizen naar een verzorgingstehuis. 

In de beginstadium van dementie is de zorgdruk nog te overzien. Regelmaat, langzame gespreksvoering en veel actiefs doen, helpen vaak goed in deze beginfase. Maar naarmate de dementie vordert, kunnen de klachten toenemen en wordt de zorglast zwaarder. In veel gevallen wordt het dan moeilijker om gepaste zorg bij dementie te geven. Dit is een goed moment om hulp in te schakelen van gespecialiseerde zorgmedewerkers. 

Zorg inschakelen

Kun je de zorg voor je vader, moeder of partner met dementie steeds lastiger combineren met je werk en privé leven? En voelt dit als een last op je schouders? Misschien is particuliere thuiszorg dan iets voor jou. Je kunt in dit geval bij Zuster Jansen Terecht. 

In tegenstelling tot zorg via de gemeente, waar vaak lange wachtlijsten zijn, kun je bij particuliere zorg van Zuster Jansen direct zorg op maat krijgen, zelfs al binnen enkele uren. 

Het is ook mogelijk om Zuster Jansen in te zetten als overbruggingsperiode. Dat is de periode wanneer je naaste niet meer thuis kan wonen en op de wachtlijst staat bij een zorginstelling. 

Zorg op maat

Jij en je naaste bepalen zelf welke zorg nodig is. Zuster Jansen regelt een vast team van zorgmedewerkers voor je naaste. Regelmaat en routine zijn immers erg belangrijk voor mensen met dementie. Je kunt bij Zuster Jansen de ondersteuning opbouwen tot zelfs 24-uurs zorg. Zo weet je zeker dat je naaste altijd in goede handen is. 

Vergoeding

De kosten voor particuliere thuiszorg zijn voor eigen rekening. Het grote voordeel is dat je snelle, professionele hulp krijgt die vrij kan worden ingedeeld en op maat kan worden geregeld. Daarbij is in veel gevallen de optie om aanspraak te maken op het PGB (persoonsgebonden budget). Dit budget is er speciaal voor om kosten voor zorg mee te betalen. Hier kun je een deel van de kosten dus vergoed mee krijgen.

Meer weten over de mogelijkheden van particuliere thuiszorg in Zaandam? Vul dan het contactformulier in op de website van Zuster Jansen of neem telefonisch contact op. 

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: