Het knippen en plakken van teksten laten we doorgaans graag aan anderen over, maar soms komt er een persbericht voorbij waar we niets meer aan kunnen verbeteren, waar we 100% achter staan of waar we geen ‘nee’ tegen mogen willen zeggen. 

Voor het persbericht over Country K geldt het laatste. Want niemand minder dan Orkaan-redacteur Piet Bakker bespeelt de gitaar van de band die het publiek zal onderdompelen in warm een Dolly-bad. Reserveer je plek!


Country K Goes Dolly

75 werd Dolly Parton dit jaar. En ze denkt nog lang niet aan stoppen. Het nieuwe programma van de mannen en de meid van Country K is een eerbetoon aan het Amerikaanse country-fenomeen: zangeres, actrice, eigenaar van een eigen pretpark en ook nog eens schrijver van vrijwel al haar liedjes.

Met Jolene, I Will Always Love You en 9 to 5 natuurlijk. Maar ook met Dolly-klassiekers als Just Because I’m A Woman, I Hope You’ll Never Be Happy, Coat of Many Colours en natuurlijk haar ‘lijfflied’ Dumb Blonde… “but this dumb blonde is nobody’s fool”. Vanwege de locatie in de Bullekerk heeft Country K zelfs een Dolly-gospel op het programma genomen.

Country K. bestaat uit: Karin Peeters (zang), Piet Bakker (gitaar), Arthur Doets (bas) en Hans Wesseling (mandoline, banjo en mandola). Voor het optreden in de Bullekerk is de band aangevuld met drummer Carel Vrieling.

Country K. goes Dolly, a tribute to Dolly Parton – 10 oktober 2021, 15.30 uur (zaal open om 15.00 uur) in Cultureel Centrum de Bullekerk, Westzijde 75, 1506 ED Zaandam, entree € 5 euro.