Persbericht 1:1 Wat maakt vogels zo interessant?

Vaste Orkaanlezers weten inmiddels dat we alleen bij hoge uitzondering persberichten knippen, plakken en plaatsen.

Zojuist kwam er een fijn persbericht binnen over een vogelboek, geschreven door de Zaanse vogelaar Marcel de Boer. We bezweken direct: De Orkaan heeft nou eenmaal een zwak voor vogels en voor Zaans.

PERSBERICHT 1:1

Wat maakt vogels zo interessant’ beschrijft de bijzondere leefwijze van vogels. Hoe zijn vogels ontstaan? Hoe kan een vogel vliegen? Waarom zijn er zoveel soorten? Hoe komen ze aan al die mooie kleuren en waartoe dienen ze? Kunnen vogels ruiken? Welke vogels zingen en welke niet? En waarom zingen ze? Hebben vogels emoties en zelfbewustzijn? Hoe doen ze het? En hoe vaak? Het hoe, wat en waarom over vliegen, zintuigen, gedrag, zang, foerageren, leefgebieden, de vogeltrek en de voortplanting is wat vogels zo interessant maakt.

De bijzondere leefwijze van vogels wordt op een toegankelijke en boeiende manier onder de loep genomen. Het boek geeft verrassende antwoorden op vragen die je altijd al wilde stellen. Zowel leken als doorgewinterde vogelaars zullen na het lezen van dit boek vogels met andere ogen bekijken.

Eerdere versies van de verhalen zijn in afleveringen (2014-2015) verschenen in het Vogeljaar.

In samenwerking met Vogelbescherming Nederland en het Vogeljaar.

Marcel Boer is al zijn hele leven een enthousiaste vogelaar en sinds 2003 vogelgids voor Natuurmonumenten en Vogelbescherming Nederland in het Wormer- en Jisperveld. Als medewerker van de werkgroep Roofvogels en Uilen van de Vogelwacht Zaanstreek inventariseert en beschermt hij de roofvogels en uilen in en rond dit prachtige natuurgebied.

Vaarexcursies aan de hand van de thema’s uit dit boek
Vogelbescherming Nederland organiseert vaarexcursies in het Wormer- en Jisperveld aan de hand van verschillende thema’s uit dit boek. Gids tijdens deze excursies is auteur Marcel Boer. Opgeven voor deelname kan via www.vogelbescherming.nl.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • David Sluis

  Ik zwem regelmatig met Marcel en hebben het natuurlijk over zijn boek gehad. Ik heb heb besteld omdat er zeer wetenswaardige, niet allerdaagse informatie over vogels in staat. Marcel doet het uit liefde voor de natuur en de vogels, zo vertelde hij. Alle revenuen gaat ten bate van de Vogelbescherming, en dat siert hem!

  De Orkaan Huisbioloog

 • Johan Eikelenboom

  Leuk te lezen dat Marcel een boek over een van zijn grote liefdes heeft geschreven.
  Ik ga het Boek” Wat maakt vogels zo interessant” zeker kopen.
  Zelf ook geïnteresseerd in die prachtige dieren. Gelukkig valt er steeds meer te zien!
  Tenminste als je wilt kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *