Petitie behoud Kinderboerderij, Ponyclub en Speeltuin de Heul 350 keer getekend

Vandaag zijn ze van 12:00 uur tot 16:00 uur open, daarna is Kinderboerderij, Ponyclub en Speeltuin de Heul voor onbepaalde tijd dicht. Er is geen vergunning. 

Zes jaar geleden startte het avontuur van Marieke de Lange met het heel langzamerhand ‘bouwen’ aan een kinderparadijsje in haar achtertuin. Een hobby die uitgroeide tot een plek waar niet alleen buurtkinderen welkom waren om te spelen, maar waar ook steeds meer kinderfeestjes, kleine evenementen en clinics een plek vonden. 

Om een lang verhaal plat te slaan: de papieren zijn niet in orde, er wordt gehandhaafd en het hek gaat dicht. Wel is er een petitie gestart die binnen de kortste keren 350 keer getekend werd. 

Petitie

Intussen zit Marieke niet bij de pakken neer: ze blijft positief en heeft er vertrouwen in dat de gemeente uiteindelijk het beste met haar, de kinderen en de dieren voor heeft. 

Dit filmpje maakte Marieke in 2018:

En dit filmpje voegen we ook nog even toe omdat het zo leuk is:

De ‘foto’ boven is een screenshot uit het YouTube-filmpje

Deel dit artikel:

7 reacties

 • ed renkema

  Er zijn helaas ambtenaren die de realiteit nog nooit hebben ontdekt. Triest dat zo iemand het plezier van veel kinderen kan en mag bederven. Bah!

 • Jaap Meeuwsen

  Is het ook bekend wie dit onzinnige verzoek tot handhaving heeft ingediend ?

 • Henk Visser

  Marieke moet sluiten. Uit de berichtgeving van de Orkaan en NHD gaat het om géén vergunning (en dus) handhaving.

  Helaas wéér een voorbeeld van het onder de hoeven lopen van het gelijkheidsbeginsel dat voor elke burger gelijke rechten en een gelijke behandeling in gelijke gevallen toekent. Het gelijkheidsbeginsel kan gerekend worden tot de gelijkheidsrechten onder de grondrechten en/of mensenrechten en is vastgelegd in veel internationale verdragen.

  Daar heeft de gemeente Oostzaan blijkbaar geen boodschap aan.
  Had Marieke in haar eigen achtertuin een vliegveld aangelegd, dan had ze ongestoord, met goedkeuring van de Raad van State, haar eigen omgeving mogen vervuilen. Zou ze mogen werken zonder verplichte natuurvergunning.
  Zonder stikstof vergunning. Zou Marieke van ‘s ochtend vroeg tot ‘s avonds laat haar dieren … ‘vliegtuigen’ over Zaanstad mogen laten gieren zonder handhaving op geluidoverlast en vlieghoogte.

  Maar Marieke houdt van dieren. En wil die liefde ook doorgeven aan kinderen van jong tot oud. Want niets is educatief zó belangrijk als kinderen leren omgaan en respecteren van dieren. En omdat haar kinderboerderij geen Schiphol heet, wordt haar het grondrecht van gelijke behandeling ontnomen.

  In een groter kader opgerekt, dit zijn de gevolgen van de ontwrichting van de sociaal maatschappij onder decennia lang neoliberaal bestuur. De ontmanteling van de gezondheidszorg, het onderwijs, de immigratiedienst, de politie. De verrotting van een democratisch staatsbestel waarin kinderen op een pony in Oostzaan hun levensgenot wordt ontnomen.
  Omwille van bureaucratische regels die wèl op Marieke worden toegepast, maar niet op mega vervuilers (in elke zin) als Schiphol.

  Meten met twee maten. Gelijkheidsbeginsel ondermijning.
  Dat is de staat van de huidige staat der Nederlanden.

 • Jaap Meeuwsen

  Helemaal de spijker op z’n kop Henk maar het gelijkheidsbeginsel is al vele jaren verdwenen helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *