Piekbier in Assendelft!

Van zaterdag 1 oktober tot en met donderdag 6 oktober is het kermis in Assendelft. Eén vaste pleisterplaats is er niet meer: het Wapen van Assendelft dat vorig jaar juni dicht ging en in maart werd gesloopt.

Dit jaar het ‘eerste deuntje’ niet bij het Wapen maar bij Grand Cafe Klinker (voorheen de Delft). Op woensdag 5 oktober is het vanaf 12.00 uur feest met muziek (That’s For U, René Eshuijs, Danny Nocolai) en bier van Brouwerij Piek: Piekbier dus.

De brouwerij sponsort het evenement waardoor het plan om kaartjes te verkopen van de baan is (daar waren ze in het dorp sowieso niet blij mee).

Chris Dijkhoff, mede-eigenaar van Grand Café Klinker had al eerder contact gehad met de start up ‘Brouwerij Piek’ en regelde een gratis eerste deuntje. De mannen van Piek “zijn geboren en getogen Assendelvers die iedereen wil laten kennismaken met Piek Bier. Een betere plek en moment om af te trappen in Assendelft, tijdens de kermis is er voor ons dan ook eigenlijk niet.”

Het allereerste bier van Piek heet ‘t Geeltje, ‘een heerlijk blond bier’ zeggen ze zelf.

Brouwerij Piek is begonnen door drie enthousiaste thuisbrouwers die samen het recept van het eerste blond bier ‘finetunden’ dat ‘ontzettend lekker’ werd.

Brouwerij Piek, is een knipoog naar de bijnaam van de oude gulden. Vroeger was alles beter, behalve het bier :). Het eerste brouwsel, ‘t Geeltje is natuurlijk weer gelinkt aan de bijnaam van het 25 gulden biljet. (de website is nog ‘under construction‘)

Sinds enkele maanden is Grand Cafe Klinker op de locatie wat voorheen ‘de Delft’ was gevestigd. De naam Klinker linkt naar de Klinkerbuurt in Assendelft. Het enige stukje Dorpsstraat dat niet geasfalteerd is.

Deel dit artikel:

3 reacties

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *