Piet Bakker: Happie Wappie

Afgelopen dinsdag ben ik voor het eerst sinds tijden weer eens weggelopen uit een restaurant. Dat gebeurde vroeger wel eens als ik na een kwartier nog niet was opgemerkt door het personeel.

Nu stond ik na 15 seconden al buiten. 

Op fietsvakantie In Frankrijk zit ik al een week in de corona-check modus. Bij het ontbijt in het hotel, de koffie onderweg, de lunch, het biertje op het terras en het diner is het vaste prik: “votre pass sanitaire s’il vous plait”. Een fluitje van een cent. In een paar seconden is het gecontroleerd. Iedereen overal. Het is een eigenwijs volkje die Fransen maar hier geen Franse slag.

Totdat vriend R. en ik bij restaurant La C. te V. neerstreken. Het was niet nodig om onze gezondheidspas te laten checken volgens de ‘patron’.

Tja. Dan stappen we weer op. En dat deden we, de eigenaar verbijsterd achterlatend.

Tot dusver zijn de corona-protesten vooral afkomstig van antivaxers, corona-ontkenners en andere ‘vrijheidsstrijders’. Het wordt tijd dat de mensen die om hun gezondheid geven ook van zich laten horen.

Van mij hoeven mensen zich niet laten vaccineren. We leven in een vrij land. Ik wil alleen niet naast ze zitten in een restaurant. 

Als ik volgende week weer in het land ben en in het restaurant wordt niet om mijn CoronaCheck gevraagd, dan maak ik rechtsomkeert. Ik eet liever niet bij Happie Wappie.

Deel dit artikel:

28 reacties

 • Jan Lapère

  Goeie actie! Laat het gezond verstand toch zegevieren! Zeker als het om de volksgezondheid gaat.

 • Daan de Jong

  Een restaurant verlaten omdat je app níet gecontroleerd wordt.. dat klinkt voor mij dan eigenlijk weer een beetje wappie..

  Je zit al aan tafel, waarschijnlijk alleen jullie gezelschap, misschien zelfs wel buiten en je bent gevaccineerd.
  Ik zou zelf dan niet de moeite nemen om – uit principe – weg te gaan.

  P.S.: dit kan zwart op wit ‘hard’ overkomen, maar zo is dit bericht zeker niet bedoeld.

  • Bep Hogendorp

   Nou hier ben ik het grondig mee eens. Wat een onzinnige actie van de auteur. Jezelf laten grijpen door angst is heel wat anders dan “de regels opvolgen”.

 • Robert Koopman

  Als de verplichte controle voorbij is dan zullen er nogsteeds vele niet gevaccineerde mensen zijn. Ga je dan wel uit eten ??

 • Hanny Blokker

  Helemaal met Piet Bakker eens. Niemand is verplicht om een prik te nemen of zich te laten testen. De Coronacheck is ingesteld om de mensen die dat wel hebben gedaan te beschermen. Mensen die dit allemaal weigeren kunnen toch lekker met z’n allen thuis eten en drinken, of schaken en piano spelen. Wel zo gezellig voor iedereen.

 • John Marsh

  Helemaal mee eens …. ik weiger naar binnen te gaan bij een zaak die de coronatest niet controlleren .

 • Ingrid Sandro

  Met veel respect en interesse lees ik altijd De Orkaan. Maar wat een dom en nietszeggend artikel is dit dan zeg. Totaal zonder inhoud, argumenten en alleen een mening van iemand die niet bij naam wordt genoemd. Naar mijn idee ook een nogal domme mening maar ja de argumenten ontbreken…. ps zowel gevacvineerden als niet gevaccineerden zijn besmettelijk.

 • Peter de Vries

  Alleen de tijd zal het leren!

 • A. de Jong

  Goede actie!
  Bestrijden van het virus kan alleen als wij als samenleving ons verstand gebruiken.
  Mensen roepen maar wat en her en erkennen goede argumenten en gedragingen niet.

  • Maarten Laout

   ‘Bestrijden van een virus’…als in ‘laten verdwijnen’? Helaas onmogelijk bij dit type virus. Zolang er mensen bestaan (én langer) zijn deze virussen al onder ons.
   Een gezond verstand? Bescherm jezelf met een gezond lichaam, en laat je vooral vaccineren als je daar baat bij denkt te hebben. Maar laat een ander vrij om z’n eigen risico’s af te wegen.

 • Op z’n Frans: Chapeau! Dit advies ga ik graag, en uit vrije wil, opvolgen.

 • Dries Bugger

  U bent de zieke geest. Niet de niet-gevaccineerden of die restaurant eigenaar.

 • Vinny oosterveen

  Wat een stel angsthazen zeg. Als je het niet eens bent met deze angsthazen dan ben je Wappie. Als je laat zien dat er paralele zijn met de jaren 30 dan ben je een nazi. Triest volk. Lichamelijke integriteit is het grootste goed wat een mens bezit. Nou geeft dat aan De Jonge en de zijne. Slap volk.

 • Kees Hamster

  Afgelopen week heb ik naar aanleiding van een NOS bericht al eens mijn verbazing uitgesproken, bij dit artikel is dat mijn inziens ook heel passend.

  Da’s ook wat, geen vaccinatie en heel Nederland is in paniek…. 😨

  Wel een vaccinatie maar toch ziek? 🤢
  Het vinkje blijft in de Corona Check-app groen ✅ dus kun je gewoon als covid drager naar de kroeg, theater, of met het vliegtuig….. en niemand die er moeite mee heeft want we aanvaarden de risico’s volgens het ministerie van volksgezondheid.

  Laatst een collega besmet, dit persoon moest in thuis quartaire maar de zoon des huizes mocht met zijn app overal naar toe en mogelijk (onbewust) anderen besmetten want zijn vinkje is groen.

  Ik begrijp hier niets meer van….

  Weglopen omdat je een groen vinkje mag tonen 🤔

 • Jan Mulder

  Het meest vreemde in deze discussie vind ik dat we wel of niet naast een gevaccineerde willen zitten eten. Maar lieve mensen de mensen die jullie bedienen kunnen ook allemaal ongevaccineerd zijn. Werkgevers mogen er om vragen de medewerker is niet verplicht tot antwoord daarnaast kan de werkgever het niet afdwingen. Dus fijn dat er niemand naast je zit die gevaccineerd is uw bediende is dat mogelijk niet. Daarnaast gevaccineerd betekent niet dat je niet ziek kan worden of dat je het niet kan overdragen, kans is kleiner maar nog steeds even hard aanwezig.

  Daarnaast, de geschiedenis heeft ons geleerd dat tweedelingen in samenlevingen altijd zorgen voor problemen! Enige uitweg uit Covid is 12 maanden alle landen op slot en gewoon niet reizen. Reizen zorgt voor mutaties en mutates zorgen ervoor dat vaccins niet of minder werkzaam zijn

 • Jaap Meeuwsen

  Er worden hier twee dingen door elkaar gehaald, het vaccineren en de plicht om dat aan zomaar iedereen te moeten bewijzen.
  En dat is duidelijk een omstreden ding.

  Ik heb al diverse ondernemingen gemaild met de vraag of zij het er mee eens zijn dat ik hun werknemer op mijn beurt ook zijn QR code mag scannen aangezien ook ik graag in een veilige omgeving wil verblijven.
  En nee, daar gaan ze niet mee accoord i.v.m. privacy van de werknemer.
  En hoe zit het met mijn privacy ? Is er enig verschil ?

  U kunt ervan uitgaan dat een bezoek aan ons veilig is. Ja ja, nou, ze mogen er bij mij ook vanuit gaan dat ik volledig gevaccineerd ben.
  Duidelijk zijn,ik ben volledig gevaccineerd maar wens dit niet iedere willekeurig personeelslid te moeten gaan bewijzen.
  Als ze mij niet geloven dan maar niet, gaan we weer rechtsomkeerd want met
  veiligheid heeft dit niets te maken.
  Anders maar een verklaring tekenen dat deze instelling aansprakelijk zal zijn mocht ik besmet raken maar dat weigeren ze natuurlijk ook.

  Ik wens niet mee te helpen aan deze tweedeling van onze maatschappij maar daar mag je niet tegenin gaan….zie Mona Keijzer nu weer, u kunt gaan wanneer u een andere mening hebt.

  Erg eng allemaal. Iedereen zijn eigen keuze !

 • Goede actie, Piet. Heeft de eigenaar het gesnapt?

 • G. Bultman

  Wat een vreselijke domme actie. Zelf nadenken lukt niet meer blijkbaar?

 • Fred Blijestein

  Waarom vielen de niet gevaccineerden zich altijd toch zo aangevallen en reageren ze altijd toch zo agressief? Zou er toch een steekje aan ze los zitten,?

  • Jaap Meeuwsen

   Waarom reageren gevaccineerden toch zo agressief naar niet gevaccineerden ?
   Dat heet nou tweedeling van de samenleving Fred.
   Dat krijg je wanneer je bepaalde groepen gaat uitsluiten.
   Heeft te maken met respect hebben voor elkaar, voor elkaar ja, zonder wordt het niks.

 • Ingrid Jahn- van Binsbergen

  Wat een onacceptabel gedrag! Blijf lekker thuis dan ben je veilig en hoef je niemand te besmetten dan wel besmet te worden.

  • Gre Luttik

   Goede reactie! Zo leef ik ook. Nolens volens. Vanwege een ziekte en de medicatie geen prik. Te veel risico. Wat dat inhoudt mag iedere wel geprikte nu gaan bedenken alvorens me de les te lezen.

  • Jaap Meeuwsen

   Vind dit nou niet echt sociaal toch ?
   Intussen er al achter gekomen dat je als gevaccineerde nog steeds anderen kunt besmetten en ook zelf besmet kunt raken Ingrid ?
   Hoogstens word je er wat minder ziek van + ook nog, de werking is al razendsnel aan het afnemen.
   Is geen wappie geklets, zijn gewoon de feiten.
   Dus voel je niet veilig na twee prikken.

 • Olav Arnold

  Beste mensen, met pijn in mijn hart lees ik jullie reacties. De tweedeling in de maatschappij is ingezet en ik hoop dat we allemaal voldoende verstand en begrip hebben voor elkaars situatie. Ik heb wel het gevoel dat veel mensen reageren uit angst, angst die ontstaat doordat we ons handelen afstemmen op de informatie die we kennen of informatie die ons is gegeven. Voorzichtigheid en wellicht terughoudendheid is noodzakelijk blijkbaar accepteren we een tweedeling in de maatschappij boven het nog even vasthouden aan de 1.5m regel en de andere maatregelen die we voor 25 september hadden. Of dit nu een verstandige keus is betwijfel ik met name omdat we de herfst/winter in gaan en bij iedereen bekend dat dit juist de periode is waarbij er een grotere kans is om een virus op te lopen.Gelukkig leven we in een geciviliseerd land waarbij we tot op heden er altijd wel samen uit zijn gekomen. Op dit moment begeven we ons op zeer glad ijs laten we elkaar ondersteunen anders vallen we hard!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *