Piet Bakker: opzouten!

Wij willen niet op elke slak zout leggen maar zo zout hebben we het zelden gegeten: geen gratis strooizout voor de inwoners van Zaanstad!

En dat terwijl gratis strooizout een eerste levensbehoefte is, het zout der aarde zeg maar, het is een mensenrecht! Geen zout, geen stemmen!

En waar haal ik dat zout? Daar is de gemeente toch voor? Dat is algemeen bekend.

Zaanstad maakt zich er makkelijk vanaf: “U kunt zelf gladheid bestrijden door het trottoir voor uw woning/pand ijs- en sneeuwvrij te maken en/of het te bestrooien met zout.”

“Strooizout is te verkrijgen bij supermarkten en/of verschillende bouwmarkten.” Ja, die is goed! “te verkrijgen”, nou, er is daar niks te “krijgen”. Betalen moet moet je, terwijl het de PLICHT van de gemeente is om ons van zout te voorzien.

Weet wat het kost? € 9,99 voor bij de Gamma! (Daar heb je dan wel 25 kilo voor, maar dat doet er even niet toe, het gaat om het principe!) Bij Hornbach kost het € 6,95 voor 25 kilo! Voor die prijs kan de gemeente dat toch wel bij ons aan huis bezorgen! Wij betalen niet voor niks belasting.

Gelukkig is daar altijd Harrie van der Laan (POVS – de Partij voor Ouderen, Veiligheid en Strooizout) die aan dergelijke misstanden een eind maakt, hij vraagt het gewoon aan de gemeente! Kom maar op!

 1. wanneer zijn wij afgestapt van het verstrekken van zakjes zout aan de inwoners en hoe en wanneer heeft de gemeente dit gecommuniceerd.
 2. welke update van het beleidsplan gladheidsbestrijding 2011-2020 heeft de raad goedgekeurd waarin deze bezuiniging is opgenomen?

“Ik verzoek u dringend deze vragen per ommegaande, uiterlijk vrijdag 15 december te beantwoorden.” Vandaag dus, dat wordt zweten op het gemeentehuis.

En nu we toch bezig zijn: sinds wanneer verstrekt de gemeente geen gratis brood meer? En waarom kunnen we niet overal gratis parkeren? En gratis zonnebrandolie voor de zomerse dagen? Lijkt ons logisch.

Als we vandaag geen afdoende antwoord hebben, rest ons maar één devies: Opzouten!

Deel dit artikel:

4 reacties op Piet Bakker: opzouten!

 1. Brabozaankanter schreef:

  Gratis bier, dat missen we ook nog en graag wekelijks …

 2. luttik schreef:

  Even goed kijken in de buurtsuper! Er is zout van 4 dubbeltjes de kilo. Dat werkt hetzelfde dan strooizout. Beetje as erbij uit de houtkachel. Super! Maar dan weer niet voor poezen en honden. Of het strooizout is of keukenzout, ze krijgen kloofjes in hun kussentjes onder hun pootjes. Dus toch maar gewoon schuiven….

 3. Erik Esteie schreef:

  Ehum, houtkachels…

  Weet je wel hoeveel fijnstof die genereren?

  Houtkachels zijn bijna net zo erg als koken…

  ‘Koken kan hoge concentratie fijnstof in keuken en woonkamer veroorzaken’

  https://www.nu.nl/eten-en-drinken/4458033/koken-kan-hoge-concentratie-fijnstof-in-keuken-en-woonkamer-veroorzaken.html

  Mijn advies is om te stoppen met houtkachels en koken!

  Of zout slecht is weet ik niet maar het helpt in ieder geval tegen gladheid

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *