Politie rukt massaal uit voor dreiging met vuurwapen

Donderdagavond – 7 september – rond 21.15 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een dreiging met vuurwapen in Assendelft. De melding werd serieus opgepakt en meerdere eenheden van de politie snelden zich naar de Heidestraat in Assendelft.

Een bewoner aan de Heidestraat wordt al maanden geterroriseerd door een aantal jongeren uit de buurt. Een groepje minderjarigen loopt de bewoners al een tijdje uit te dagen door onder andere op de deur te slaan en stenen tegen de ramen te gooien. Vanavond vond er opnieuw een incident plaats en escaleerde de situatie.

De bewoner van de woning was het zat en kwam met een vuurwapen gelijkend voorwerp naar buiten. Vlak daarna is de bewoner in zijn auto gestapt en achter de jongeren aangegaan. Uiteindelijk heeft iemand de politie gebeld, waarop deze snel per plaatste kwam. De politieagenten kwamen met kogelwerende vesten de straat in. Op dat moment was de bewoner thuis en heeft de politie verklaringen opgenomen. Daarbij heeft de politie de auto van de bewoner doorzocht.

Uiteindelijk bleek het pistool niet een echt vuurwapen te zijn, maar een balletjespistool. Het is niet bekend of deze is aangetroffen en/of in beslag is genomen. Voor zo ver bekend is er op dit moment niemand aangehouden.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jan Boskamp

  Hebben die gasten geen ouders of iets dergelijks , die ze hard kunnen aanpakken…………is toch niet normaal.

 • Rita Lotterman

  Deze man had de politie eerder in moeten schakelen.Als er niet geluisterd werd tja dan maar op deze manier.Bang maken volgende x staan ze er weer .help de man.

 • Louis Dirksen

  Toen ik pas in Zweden kwam te wonen las ik analoog aan deze kwelsituatie een geval waarin een man na jarenlang pesten ten einde raad maar een woning midden in een bos betrok. 6 km van het dorp. Geen enkel probleem voor de pesters. Op hun brommertjes ging het pestwerk gewoon verder. Ergens in 2002 knalde hij er, in psychose verkerend, op een slechte avond twee af met zijn dubbelloops. In hoogste instantie werd hij uiteindelijk vrijgesproken.

  Gevolg: Pesten door hanggroep- of andersoortige jongeren van onschuldige burgers is nu vrijwel uitgestorven in Zweden.
  Dat het helaas vervangen is door bende-oorlogen en bomaanslagen kennen we ook in Nederland inmiddels ook maar al te goed……

 • Didier Hennequin

  Instanties grijpen niet in bij een pestsituatie, maar o wee als het slachtoffer iets terugdoet. Het is van alle tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *