Poller slaat weer toe!

Toen de klok vanmiddag twaalf sloeg, verloor Martin van Zaane van Het Tolhuys geen glazen muiltje, maar de voorkant van zijn auto.

Zijn zoon Michael zat achter het stuur, meende door oranje te rijden, waarop de Czaar Peter-poller zich met kracht in het chassis van de wagen beukte. Beide airbags gingen af. (Tekst gaat door onder foto)

Hiermee kan Van Zaane aansluiten bij wat een lange Zaanse traditie aan Poller-slachtoffers zal worden.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Peut

  Hahaha. Poller slaat weer toe? Nee, de zoveelste sukkel slaat toe!
  Merkwaardig hoeveel mensen zich niets aantrekken van verkeersregels en/of -borden.

  • Beste heer peut

   ik reed er over en door de drukte in ons werk vergeet je de tijd wel is ik ree er op af en opdat moment zag ik het lichtje van oranje naar rood gaan en was te laat om te remmen en niet Martin van zaane reed maar michael van zaane reed ze zoon gelukkig heb ik niks alleen een hoop blikschade

   • De Orkaan

    Hoi Michael, zonde van de auto, maar gelukkig bleef het bij blikschade.
    Van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, hoorden we dat het een heftige klap is. We waren ervan op de hoogte dat jij achter het stuur zat, en schrijven ook nergens dat Martin reed. Sterke met de afwerking!

  • Rob

   Dat laatste heeft er niet zoveel mee te maken, als verkeersdeelnemer let je vooral op wat er om je heen gebeurt, niet op wat er in de grond zit. Met pollers zijn veel ongelukken gebeurd, รณรณk met fietsers en voetgangers, die zomaar de lucht in gelanceerd werden. Niet voor niets stappen veel gemeenten er weer van af. Ik ben voor autoluwe (en wat mij betreft zelfs geheel autovrije) binnensteden, maar daar zijn veiliger methoden voor te bedenken.

 • hans van loo

  Het is heel ongezond voor je auto zo’n oprijzende onverbiddelijke straatphallus.

 • Paul de Haan

  Ik snap niet dat er niet gewoon gekozen is voor alternatieven, bijvoorbeeld een slagboom.
  Nu is ook dat niet alles zaligmakend – zie wisselstrook A8 – er zullen kennelijk ook mensen blijven die niet opletten of het niet snappen.

  • Egbert Visser

   Paul, slagbomen worden soms ook over het hoofd gezien, bijvoorbeeld met laagstaande zon en fietsers moeten er ook nog langs kunnen. Er zijn twee alternatieven en dat zijn camera`s of handhaven.

 • rj

  Pollers en automatiek noem ik de wet van de remmende voorsprong. Ze worden ingezet in het nadeel van de burger. Menselijkheid ontbreekt volledig. En dan doel ik op warm menselijk contact ten opzichte van het koude kille moment dat zo’n poller omhoog komt zonder enige mededogen.
  Om over het sadistische leedvermaak van omstanders en reaguurders nog maar te zwijgen.

  Ik wens deze dorpse ‘stad’ meer dan een sociaal gezicht toe; een sociaal HART.

  Zie mijn artikel “Geef elkaar de ruimte” – gepubliceerd op
  https://facebook.com/hetlichaamliegtnooit/posts/1570453203064341/

  nb: Ik zie mijn tekst in het verlengde van “PvdA strijdt voor sociale
  stad” – https://nieuwsbladdezaankanter.nl/zakelijk/pvda-strijdt-voor-sociale-stad-385270

  rj

  • Ton van Harlingen

   rj, ik heb uw klaagzangen over de misstanden in Zaanstad gelezen. Als PvdA’er zou u de hand in eigen boezem moeten steken, want is dat niet het resultaat van langdurige socialistische overheersing? Probeer het maar weer met de Vrije Markt en met een bevolking die weer oog krijgt voor Transcendentie, want uw ideologie kan bij het grof vuil.

 • Gre Luttik

  Heeft Zaanstad al de verruimde oranje-lichtten ingevoerd? Of lopen ze op achter? Ik meen dat landelijk is vastgesteld det deze tijd overal moet worden aangepast. Is dat misschien een nieuwe Europese norm? Who knows…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *