Paula van Swieten zit met haar Outlet Casper op de Peperstraat 18, bijna op de Beatrixbrug, tegenover de pollers.

Ze heeft in de korte tijd dat de paaltjes er staan al het een en ander gezien. Saaier is het er niet op geworden. Wel minder veilig.

Toen wij gisteren Paula’s filmpje (dat ook onder de Tijdlijn staat) onder ogen kregen, waarbij een politieauto geblokkeerd werd door de pollers en met zwaailichten keerde om een andere route te nemen, besloten we dat het tijd was voor een overzicht.

De Tijdlijn begint in juni 2015, toen wij het woord ‘poller’ voor het eerst mochten proeven. Het eindigt gisteren, bij het filmpje van Paula. Wij hopen dat we er voorlopig geen stukken aan toe hoeven te voegen… (klik hier als je de Tijdlijn in groot formaat wil bekijken).

De politie verwijst ons door naar de gemeente wanneer wij vragen stellen:

‘Wij registreren helaas niet specifiek op incidenten waar onze voertuigen gehinderd worden door pollers. Dus hieraan kan ik je niet helpen.’

In de korte tijd dat de palen er staan tellen we drie ambulances die om vage redenen (verkeerd staande zon, kenteken niet aangemeld of onbekend), een brandweerwagen, en twee politiewagens met zwaailicht die de weg worden versperd. Een van de politiewagens is flink beschadigd door de poller.

Hier het filmpje van Paula nog even buiten de Tijdlijn om: