Ooit was hier de Ford-garage van Steemeijer en de Caltex-bezinepomp te vinden. En in de toekomst komen hier 32 appartementen. Maar voordat het zover is, heersen quick-quick-slow, cha-cha e rumba.

De Orkaan kwam nooit verder dan brons (zonder ster) bij Diederik Hoorn, maar nam toch een kijkje bij Dans Hotspot – want zo heet dat tegenwoordig – van Karin van Kooten aan de Westzijde.

De Dans Hotspot is in december open gegaan. Er ligt een ‘Junckers wedstrijddansvloer’ van 18 x 20 meter. Dansschool Lekker Stijldansen, DSV Dance Passion Zaandam en Streetdance door Yvette Schenker maken gebruik van de Horspot. De hele locatie is toegankelijk voor rolstoelen, er is ook een verlaagd stuk aan de bar. In danscafé Ginger is twee keer per maand een dansmiddag op zondag (de eerstvolgende op 9 april). Ook zijn er vrijdansavonden.

Bij nacht ziet het eruit zoals boven, overdag zoals onder.

Van buiten is het nog de ingang van de showroom, echt Zaans inverdan, dus beetje verscholen.

Op deze plek gaat projectontwikkelaar Halmar uit Haarlem een complex met 32 appartementen en kantoorruimte bouwen. De ontwikkelaar wil ook aan de Zeemanstraat op het terrein van de Ford-garage bouwen.

In ons onvolprezen gemeentearchief vonden we ook een foto (van Bob Fleumer) uit 1961 van de Ford garage en Caltex benzinepomp.