Donderdagavond heeft op het complex van zvv Zaandijk de loting plaatsgevonden voor de FEBO Zaanstad Cup 2024. Het toernooi geldt als dé afsluiting van het Zaanse voetbalseizoen. In totaal komen er 30 teams van dinsdag 18 juni t/m zaterdag 22 juni in actie bij de gastclub van deze editie zvv Zaandijk.

Vorig seizoen vond de Zaanstad Cup plaats bij Sporting Krommenie en werd het toernooi bij de heren voor de tweede keer op rij gewonnen door Sporting Krommenie en bij de vrouwen werd het toernooi gewonnen door de Telstar Beloften, de ploeg die op het laatste moment voor een ander team inviel.

De loting leverde in ieder geval enkele mooie affiches op, met onder andere de burenstrijd tussen Zaandijk en KFC en het duel tussen Fortuna Wormerveer zondag en Fortuna O23. In poule B (heren) zijn met Sporting Krommenie, SVA en Blauw Wit Wormerveer de nummers 1 t/m 3 van vorig jaar bij elkaar ingedeeld.    

De volledige indeling:

Poule A heren

Zaandijk, ZVC’22, Westzaan, KFC, OFC

Poule B heren

Jisp, Sporting Krommenie (zon), SVA, Blauw Wit W, Rood Wit Zaanstad

Poule C heren
ZCFC, Fortuna Wormerveer (zon), Fortuna Wormerveer O23, FC Zaanstreek, WSV’30

Poule D heren

Assendelft, RCZ, Sporting Krommenie (zat), Hercules Zaandam, Saenden

Poule A vrouwen

Zaandijk, Hercules Zaandam, Sporting Krommenie, KFC, Westzaan

Poule B vrouwen

Saenden/SVA, Assendelft, Blauw Wit W, RCZ, WSV’30 

Poule A en B bij de heren en poule A bij de vrouwen spelen de poulewedstrijden op dinsdag en donderdag terwijl de overige poules op woensdag en vrijdag in actie komen. De eerste wedstrijden beginnen om 18.00 uur en de laatste wedstrijden zijn rond 22.00 uur afgelopen, Op vrijdag beginnen de wedstrijden een uur eerder, zodat iedereen om 21 uur op een groot scherm de EK wedstrijd tussen het Nederlands Elftal en Frankrijk kan kijken.

Op zaterdag komen alle teams weer in actie en dan vinden de finalewedstrijden plaats.   

Klik hier voor alle berichten over de FEBO Zaanstad Cup

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto: Rowin Bouwmeester (links) en Ed Kuijper van organisator SportsGen.