Prijsvraag! Hoeveel wapens zie jij op de kermis? 

Jaaaaaaa, beste mensen! Sla! Je! Slag! 

‘Een wapen is geen prijs’ zegt onze burgemeester Jan Hamming.

Alle soorten imitatie- en speelgoed vuurwapens, slag- of stoorvoorwerpen en (zak)messen en dolken zijn verboden tijdens de kermis. Da’s afgesproken met ‘de kermisexploitanten’. 

Gisteren maakte Bas Sommeijer deze foto bij het trekken van touwtjes. Kan jij, ja, jij! – vertellen hoeveel wapens je ziet tussen al dat roze?

(Wij wonnen zelf een pijl en boog bij het vissen, en een pluche beest bij de één van de twee schiettenten.)

Oh ja, een prijsvraag betekent doorgaans dat er iets te winnen valt. We zouden de winnaar graag uitnodigen voor een biertje op de redactie.

Deel dit artikel:

16 reacties

 • Erik Schouten

  Ik ben maar gestopt met tellen omdat niet zichtbaar is wat in bepaalde dozen zit ook kun je niet zien wat in de vakken onderin de prijzenkast zit dus mijn antwoord op de prijsvraag is: veel en veels teveel. Ik denk dat een bezoekje van handhaving op zijn plaats is. Afspraak is afspraak tenslotte

 • Ik ben benieuwd hoeveel geweren te vinden zijn bij de twee schiettenten…

 • Volgende keer de bezoekers van de kermis gewoon bij de uitgang opnieuw fouilleren.

  • Goed plan! En dan gelijk alle zakkenrollers controleren als ze de kermis verlaten, en alle mensen die in ene heftige ruzie met elkaar kregen en de personen die voor een dreigende sfeer zorgden en beveiligers bedreigden ook fouilleren. Dat zal ze leren!

   Jammer trouwens dat tijdens de hele kermis het hek bij de Prins Hendrik kade openstond. Ik heb menig crimineel gebruik zien maken van deze achterdeur.

   En de restaurants en vis winkel op de Zuiddijk maar kijken tegen een blauw afgeschermd hek . Nu hebben zij alle actie gemist en ook geen inkomsten van de kermis gehad omdat niemand kon zien dat de Zuiddijk ook onderdeel is/was van de Zaanse kermis..

   Nee Hamming, dit heb je echt top geregeld! Een beetje stoer doen en het hele politie corps optrommelen voor een showtje met een detectie poortje aan het begin van de kermis..

   Ik vraag me wel eens af, wie is er nu de baas is in een gemeente, de Burgemeester die na een x aantal jaren weer oprot(sorry, op een andere locatie gaat werken) of de gekozen gemeente raad

   Wie het weet mag het zeggen

 • Gezien het suikergehalte kunnen kaneelstok en suikerspin ook aangeduid worden als wapen. Misschien wel meer dan klappertjespistool.

 • Wouter van waas

  het is plastic en ziet er ook uit als kinderspeelgoed zoals als er al jaren kinderen politie en boef spelen. of 🤠🤠 of ridder. laat kinderen lekker zelf kiezen.

  • Erik Schouten

   Al mijn 4e reactie op 1 artikel, wel een beetje veel maar wil het toch even kwijt.
   Vroeger speelde ik ook wel eens ‘cowbooitje’ wij maakte de ‘wapens’ toen zelf een blaaspijpje met papieren pijltjes of klapbessen. In het onschuldige kinderbrein heeft het verder geen betekenis denk ik. Zelfbouw bevordert het creatieve brein.

 • Melchior Mattens

  De kermisexploitanten hebben zich niet gehouden aan de afspraken. De gemeente heeft alleen niet de wettelijke middelen om het af te dwingen. Dus de afspraken dat er geen wapens gewonnen zouden kunnen worden (nog los vd discussie of de persberichten vd gemeente alle speelgoedwapens betrof of uitsluitend zéér echt lijkende nepwapens) waren voor de bühne.

  • Erik Schouten

   Dat het niet af te dwingen is begrijp ik niet helemaal meneer Mattens, voor de kermis is toch een vergunning nodig? Kan zo’n afspraak niet in de vergunning worden opgenomen? Misschien iets voor volgend jaar?

 • Siem van Westen

  Misschien is de gedachte:
  “in een land waar de militairen “pief , paf en poef” moeten roepen , moeten de kinderen toch ergens leren schieten?????”

 • Ik zie een katapult! levensgevaarlijk!

 • Jos Pruijser

  Ik kom uit op 13, ik drink echter geen alcohol.
  Een kop koffie is ook goed.

 • Vincent Roosendaal

  bij ons in de machinefabriek bouw ik zelf wapens een familielid spaart lood en maakt desgewenst kogels.
  als voorbereiding op wat er in Europa komen gaat.

 • Jan Schaap

  Heel wat puddingbuksen op de kermis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *