Primeur: Zaanse wielklem geplaatst!

Vanaf 1 januari 2020 zou Zaanstad foutgeparkeerde buitenlanders en notoire wanbetalers gaan klemmen. Maar tot deze week hadden we nog nergens zo’n goudgele rakker gespot.

Tot we gisteren een tweet voorbij zagen komen van @PVVzaanstad.

Een auto met Nederlands kenteken op de Rozengracht in Zaandam (wantbetaler, notoir?) was maandag de Sjaak, terwijl naar verluidt gisteren een Bulgaarse bak werd klemgezet.

De eerste vier keer foutparkeren kan je wegkomen met een parkeerbon, maar wie vijf keer niet betaald heeft wordt door Handhaving geklemd.

Als je niet uit België, Finland, Italië, Liechtenstein, Noorwegen, Zweden, IJsland, Republiek San Marino, Denemarken of Albanië komt, krijg je meteen een klem (volgens Zaanstad gaat het vooral om Duitsers en Bulgaren).

Zaanstad liep in het verleden ruim een ton mis door de wanbetalers. De regeling kost Zaanstad zo’n € 23.000 per jaar vanwege de verwacht beroeps- en bezwaarprocedures.

Wie een wielklem krijgt moet een uur parkeren betalen, de openstaande boetes, een naheffingsaanslag van € 59 en de kosten voor de wielklem: € 82,33. Als de auto wordt weggesleept komt daar nog eens € 291,46 bij. In totaal kan het oplopen tot meer dan € 430.

pvv wielklem

Deel dit artikel:

7 reacties op Primeur: Zaanse wielklem geplaatst!

 1. Peter Blokker schreef:

  ik zou liever bij sommige politici een mondklem zien.

 2. De Orkaan schreef:

  Daar verschillen we van mening, vrijheid van meningsuiting is voor ons heilig.

 3. Berry van Halderen schreef:

  Afgelopen zondag een LT (niet 100% zeker) op de vinkenstraat met klem, die echter bezig was zijn wiel te verwisselen om op die manier eronderuit te komen.

 4. Dick Marinus Sr schreef:

  Speciaal voor onze Oosterburen: “Herzlich Wielklemmen”

 5. Simon Mes schreef:

  Ik ben blij dat een fiets geen wielklem kan krijgen.

 6. Jan Bosman schreef:

  Waarom geen wielklemmen op de Zaanse Schans want daar zijn notoire foutparkeerders.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.