Op maandag 8 april is een pand aan de Peperstraat in Zaandam voor drie maanden gesloten wegens ‘bedrijfsmatige prostitutie zonder vergunning’. De activiteiten in en rondom het pand zorgden volgens Zaanstad voor overlast en meldingen van omwonenden.

Ook in Poelenburg en Kogerveld moest worden opgetreden. Op donderdag 4 april en donderdag 11 april hebben het team Wijkgerichte Overlast en het Interventieteam van de gemeente, in samenwerking met de Politie, controles uitgevoerd in Zaandam-Oost. Aan de Jaspersstraat (Poelenburg) en de Fluitekruidweg (Kogerveld) leidde dit tot diverse aanhoudingen: “In totaal troffen zij vier personen aan zonder geldige verblijfsstatus, deze zijn aangehouden en mogen niet meer in Nederland verblijven.”

Daarnaast is een onderzoek bij twee personen gestart wegens mogelijke bijstandsfraude. Op meerdere adressen werden verder onjuiste inschrijvingen in de Basisregistratie Personen (BRP) geconstateerd: “personen die stonden ingeschreven bleken niet (meer) op het adres te wonen. De gemeente gaat deze gevallen verder onderzoeken.” Zaanstad:

“Het zijn situaties die kunnen duiden op adresfraude en misbruik van gemeentelijke regelingen. Daarbij kan dit soort ‘spookbewoning’ de leefbaarheid en het gevoel van veiligheid in de buurt verminderen en beperkt het de informatiepositie van hulpverlening in het geval van incidenten en calamiteiten.”

Illegale prostitutie is wel een dingetje in Zaanstad, binnen een jaar werden panden in de Belgischestraat, Panneroodstraat (twee keer zelfs), Gerhardstraat en Poelenburg gesloten.

Door redactie Orkaan. Bron: persbericht Zaanstad en eerder nieuws op De Orkaan.