Puinbak Pannerood

In mei schreven we over de vuilstort die ontstond rond de containers aan de Panneroodstraat in Zaandam. We waren geschrokken van het ‘Amsterdamse’ beeld.

Gisteren kregen we van Ruben van Duuren foto’s waaruit blijkt dat er geen steek veranderd is. 

Hoewel… als je de foto’s vergelijkt dan zie je dat in mei het afval vooral bestond uit karton, piepschuim en bouwafval. Op de foto van gisteren herkennen we winkelwagentjes, kinderwagens, stoelen, emmers, gordijnen, en een kapotte plastic bak. 

Ruben van Duuren

Naast het puin blijkt ook dat welwillende bewoners met keurig dichtgebonden vuilniszakken niet terecht kunnen in de containers. 

Ruben van Duuren

Even dit 

We krijgen bijna dagelijks foto’s in de mail van vuilniszakken die niet meer in de container passen. We proberen te voorkomen dat we de functie van de klachtenafhandeling bij de gemeente overnemen. Zaanstad verwijst klachten over afvalinzameling door naar het bedrijf HVC, waarvan zij aandeelhouder is. Leg klachten vooral daar neer. Of bij grofvuil bij Zaanstad zelf . Mocht je een dossier hebben opgebouwd waaruit blijkt dat je echt geen gehoor krijgt, dan is je mail altijd welkom: info@deorkaan.nl

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Edwin Kleiss

  Ik vraag mij af in hoeverre deze troep iets te maken heeft met de renovatie van de flat aldaar.

  Het is al maanden een chaotische bende in ieder geval. Ook het nodige ongedierte loopt er rond.

  • Petra Lodewijk

   Meeste grofvuil wel, maar die zakken niet. De containers kunnen aan 2 kanten open. Als de voorkant niet lukt, lukt het meestal aan de achterkant wel. Veel mensen weten dat niet( want kunnen/willen het niet lezen) of zijn gewoon te beroerd even het te proberen of de achterkant opengaat. Ook zie ik wel eens bedrijfsbusjes stoppen om hun rotzooi erbij te gooien. Heb er al een keer met 1 ruzie gehad, die haalde gewoon zijn schouders op en reed weg.

 • S. Meijn

  Beste mensen van de Orkaan,
  Ik begrijp heel goed dat u geen doorgeefleuk bent van de gemeente over het afval.
  Maar veel oudere zouden dit zeer op prijs stellen als u dit wel blijf doen. In gemeente Zaanstad praat men dat oudere langer thuis moeten kunnen blijven wonen. Is een goed uitganspunt. Zij het niet dat men hun afval ook kan blijven storten in de ondergrondse container. En hier gaat het juist heel erg mis in gemeente Zaanstad. Hvc, en Gemeente het maakt ze geen bal uit. Luisteren niet wat er aan de hand is. Goed voorbeeld, heb zelf met de twee om de tafel gezeten. Wat zegt men van uit Hvc, nu praat ik over mensen van rond de 85, 90 jaar oud, die 100 meter bij een container vandaan wonen en heel moeilijk ter been zijn Letterlijk hun woorden, waar de gemeente bij zat, wat u thuis laat bezorgen moeten zij er ook maar voor zorgen dat het in de container terecht komt. Dit vond ik heel triest dat men dit zij. Ik zal niet schrijven met wat ik toen zij, het is dat de dame die ik meegenomen had mij tegenhield. De containers zitten heel vaak vol, dan komt er een bewoners om zijn zakje met afval te deponeren en gaat niet moet hij of zei weer het mee nemen naar huis. Tot een men het zakje laat staan krijgt deze een bekeuring en staat binnen de kortste keren handhaving bij de container op te kijken van wie dit zakje is. Zo dat men kan kijken van wie het is en een bekeuring uit schrijven. Je kan deze oudere mensen toch niet terug laten gaan met hun zakje afval. En Hvc en gemeente hebben hier maling aan. Heb hier ook al eens over gebeld. Het zijn trieste mensen.
  Daarom beste mensen blijf het publiceren voor deze mensen. Mijn dank is groot.

  • Ed Renkema

   Als we het dan toch over de Hvc hebben. Misschien eens verstandig dat men de vuilophalers verzoekt om de bakken zodanig terug te zetten dat het voetpad niet geblokkerd wordt door legen bakken. Zeker de menesen met rollator, kinderwagens, invalidewagens en mensen die slect ter been zijn zullen de vuilophalers dankbaar zijn. Dit geldt trouwens ook voor de bewoners die hun bak ook zo op het voetpad neer zetten.

 • Henk Thesing

  Als de mensen deze rotzooi blijven maken dan maar niet meer ophalen,
  Als ze op een vuilnisbelt willen wonen dan maar laten zo.
  Kan de afvalstoffenheffing meteen omlaag.
  Misschien is het niet bij iedereen bekend maar elke inwoner van Zaanstad betaald extra afvalstoffenheffing om niet correct aangeboden afval in bepaalde wijken op te ruimen.

 • Erik Schouten

  Ik pleit voor een extra grijze bak in de tuin speciaal voor het restafval maar dat kan helaas niet bij flats en appartementen. Zal wel een stuk schelen denk ik

 • M. vd Poel

  Wij, wonend in de IJdoorn, een 55+ flat met 196 woningen hebben nog steeds de stalen containers, die in een afgesloten ruimte staan, die 2x per week geleegd worden. Tot een aantal jaren geleden was deze situatie ook zo in de kleurrijke buurt, echter na de renovatie kwamen deze containerruimtes vervallen, en kwam er de huidige onhoudbare situatie voor terug. Elke besparing is geen verbetering!!!

 • Allesandro Loggia

  Dit gebeurt onderhand in heel Zaanstad.
  Voor dat de Rosmolen buurt opgeknapt werd hadden 1plek waar soms wat zwerfvuil/grofvuil lag.
  Dit was ter hoogte van de Eendracht / Molenstraat.
  Iedereen had de grijze kliko en dit werkte prima!
  mu moet alles gescheiden worden en word het een puinhoop!
  Dit zie je in de rosmolenstraat vaak op verschillende dagen door de week heen. Er ligt dan om de 200meter overal afval en grofvuil.
  Ja het word opgeruimd maar dit was nooit zo.
  Dit heeft ook volgens mij te maken met het type bewoner dat hier naartoe verplaatst is of er is komen wonen.
  (veel mensen uit de gesloopte flats uit de 5hoek) en die hebben kennelijk liever troep op straat dan in hun huis……

  Zonde om deze eens zo mooie buurt zo hard achteruit te zien gaan.
  Tijd om te verhuizen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *