Raar omrijden… (filmpje)

Vreemde kronkels en gevaarlijke oversteken moet de fietser maken die de omrijdborden volgt vanaf de Zuiddijk richting Peperstraat.

De bordjes wijzen naar het Hoornseveld maar voeren de fietser niet via de logische en veilige route over de Savornin Lohmanstraat maar door de Klauwershoek.

De Savornin Lohmanstraat moet twee keer worden overgestoken, wat niet zonder gevaar is. Bij de oversteek vlakbij de Peperstraat moet je eerst naar rechts en dan de straat overstekend door de auto’s heen laveren om aan de andere kant te komen.

In de Zuiderkerkstraat stopt de omrijdroute plots. Afstappen? Lopend verder? Dat is wel zo veilig.

Logischer, veiliger en twee keer zo snel is gewoon via de Savornin Lohmanstraat.

Het is niet de eerste of de enige onlogische en fietsonvriendelijke omrijdroute in Zaanstad. Ook gebeurde dit bij het station, de Provicialeweg, de Westzijde, de Dam, de Jacob Rekstraat, de M.L. Kingweg, de Noorder IJ- en Zeedijk en de Zaanse Schans.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Ewoud de groot

  waarom makkelijk doen als het ingewikkeld kan ?

 • Is het misschien een idee om de ambtenaar die dit soort routes verzint een fiets beschikbaar te stellen en daarmee eerst even op pad te sturen?

 • Henk Brunt

  Opdracht aan ambtenaar was “maak een omleidingsroute”. De opdracht was niet “maak een bruikbare en veilige omleidingsroute”. Nadenken……..?

 • Jaap Meeuwsen

  Ik zou er een knooppuntenroute van gemaakt hebben.

 • Valentijn Sessink

  Op de foto staat een , maar die tweede wijst precies de andere kant op. Hoe raar wil je het hebben?
  Het gaat trouwens zo, als ik het goed heb begrepen: Zaanstad geeft opdracht aan een verkeersbureau om een omleidingsroute te maken; dan wordt de ontworpen route nog door Zaanstad beoordeeld; daarna worden de borden besteld en geplaatst. Het gaat dus dubbel mis: de routes zijn slecht en het toezicht erop deugt ook niet…

  • Valentijn Sessink

   Grrr. “Staat een F op de voorgrond, en in de verte staat nóg een F, maar die…”, schreef ik, alleen plaatste ik er “kleiner dan” « en “groter dan” » bij – en dat vond de website niet goed.

   • De Orkaan

    De eerste ‘< F' staat op het bord op de Zuiddijk. De tweede 'F>‘ staat op de Savornin Lohmanstraat en wijst naar rechts. Wie oversteekt, ziet meteen dat bord voor z’n neus (of je ziet het niet – ook goed mogelijk). Goed opletten dus, en inderdaad: handig is anders. Leuk is natuurlijk ook de ‘Einde F’ met twee // die halverwege de route staat.

 • frenk van heeswijk

  Misschien moet de S. Lohmohmanstraat wel worden geasfalteerd.., ja dan moet je via een omleidingsroute. (uitroepteken) Zo’n geel omleidingsbord staat er meestal niet om burgers te pesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *