Racen op De Burcht (video en foto’s)

‘Niet te missen’ zou je zeggen, maar dat is ons wel gelukt: gisteravond laat brachten we een bezoek aan de organisatie van City Karting Zaanstad. 

De mannen m/m van Junior Kamer Zaanstreek hadden een geweldige dag achter de rug met een evenement waarvoor de Burcht werd omgetoverd tot kartbaan. Tegen de tijd dat wij het plein bereikten was bijna alles al opgeruimd. Gelukkig troffen we twee stuks Jordy (Jordy van der Heide en Jordy Jas) die ons nog even te woord wilden staan: 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Rens Kamminga

  Nu woon ik al een poosje op steenworp afstand van de Burcht, maar heb van het hele evenement, wat volgens mij toch redelijk veel decibellen produceert, niets gehoord. Waarschijnlijk omdat ik in mijn huiskamer de oorverdovende circuit-geluiden van Formule 1 – 24 uur van LeMans en als afsluiter de Indycar-race in Amerika op een prettig volume had staan. De is dag is voorbij geracet. In september zal ik mijn ogen en oren openhouden, als er dan geen concurrentie op TV is.

  • Henk Visser

   Wat moet u een gelukkig mens zijn.
   Uw buren ook?

  • Bert Versteeg

   De Burcht is een ideale locatie voor een evenement als dit. Een aantal jaren geleden was er een kartbaan in de Savorin Lohmanstraat tussen de Peperstraat en de Zuiddijk maar die baan was weinig uitdagend, 2 hairpins en 2 chicanes.
   In september is er weer kermis, die geeft meer decibellen dan dit mooie evenement.
   Henk Visser moet je met een korreltje zout nemen, die loopt tegen alles aan te schoppen dat een beetje geluid maakt.

  • Simone Ronchetti

   Rens, er was niets oorverdovends aan en dat is niet negatief bedoeld. Direct omwonenden waren daar verbaasd over maar vonden het vooral een gezellige middag en avond.
   Enige minpuntje, de organisatie had niet, zoals het hoort, briefjes bij omwonenden in de bus gedaan. Zij waren dan ook ietwat verbaasd dat vanaf zaterdag niet geparkeerd kon worden op de Burcht.

   • Hé Simone, ik zat in de organisatie. Fijn dat je het een gezellig evenement vond!
    De herrie viel inderdaad mee, muziek maakte meer geluid dan de karts.
    Wat betreft de briefjes voor omwonenden, dit nemen we mee in onze evaluatie. Hadden we inderdaad moeten doen. Bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *